Побудова відносин між людьми на засадах рівності та рівних можливостей не можлива без інклюзії. Важливо щоб кожен був залучений.

Щоб показати це, до Міжнародного Дня прав людини Комітет з прав людини Верховної  Ради України, спільно з ВБО «Точка опори» та Українським Інтернет телебаченням UKRLIFE.TV зробили спеціальний проект. Це серія інтерв’ю, яка через голос представників різних меншин говорить про права людини в Україні.

За офіційними даними в Україні налічується близько 3 мільйонів людей з інвалідністю. Головне завдання суспільства - забезпечити людям з інвалідністю всі умови для того, щоб вони могли вести повноцінний спосіб життя. Про це в рамках проекту розповіла Президент Благодійного фонду розвитку комп'ютерних та інформаційних технологій для інвалідів «АІК» Юлія Ресенчук.

(https://www.youtube.com/watch?v=pSFHAC7hHrI&feature=youtu.be&list=PLrM_HsgzkHhE3djp1fTiO2OPz-MtyYkfT)

 

Виконавчий Віце-президент Конгресу національних громад України Йосиф Зісельс розповів про проблеми єврейської громади в нашій державі: "В Україні, як в інших східноєвропейських країнах, немає високого рівня антисемітизму та ксенофобії. Минулого року в Україні відбулося 4 напади і 23 випадки вандалізму. Це те, що ми називаємо hate crimes. На окупованих територіях кількість випадків порушення прав людини в рази вища, ніж на територіях, що підконтрольні українській владі".

(https://www.youtube.com/watch?v=ixEbVKYpzeU&feature=youtu.be)

 

Про ставлення держави до прав ЛГБТ спільноти, про масову культуру та про зміни в суспільстві в розмові з ЛГБТ активістом Тимуром Левчуком. Тимур наголошує на важливості підтримки родини, згадуючи при цьому організацію батьків ЛГБТ дітей в Україні «ТЕРГО»: «Мами в мене вселяють надію. Коли до народного депутата приходить мама, котра говорить: мого сина можуть вбити, що він їй відповість? В нього також є мама, він розуміє її відчуття!».

(http://www.ukrlife.tv/video/suspilstvo/liudi-dumaiut-shcho-mene-siudi-privezli-z-ameriki-shchob-ia-buv-geem-i-ruinuvav-ukrayinsku-traditsiinu-simiu-timur-levchuk)

 

Сергій Шевченко, переселенець з Донецька,  тренер, інструктор і засновник школи Кунг-Фу Вин-Чун «Будинок вічної весни» розповів про своє бачення дотримання прав і свобод вимушених переселенців. Зараз Сергій займається психологічною реабілітацією дітей переселенців з Криму і Донбасу. Він каже, що бачить певну схожість між дітьми з особливостями розвитку та дітьми переселенцями.

(http://www.ukrlife.tv/video/suspilstvo/vostochnye-edinoborstva-pomogaiut-detiam-pereselentsam-adaptirovatsia-k-novoi-zhizni-sergei-shevchenko)

     Крім того, Олена Зозуля, представник Крим-СОС, гештальт терапевт розповідає про свій досвід консультування та терапії для переселенців.

(https://www.youtube.com/watch?v=5h4axO-B1ko&feature=youtu.be)

 

Говорячи про права ромів в Україні, Наталія Зіневич, представниця Ромського радіо «Чіріклі», зазначає: «Ксенофобні настрої по відношенню до ромів є. І вони є наслідком тривалої традиції. Насправді найбільш ворожо налаштовані люди, які особисто не стикалися з ромами, але чули що це небезпечно».

(https://www.youtube.com/watch?v=5h4axO-B1ko&feature=youtu.be)

Україна робить усе можливе для наближення до ЄС та будує толерантне і демократичне суспільство на основі поваги до розмаїття та терпимості до інакшості. Наша державна політика повинна будуватися на основі поваги до прав людини та основоположних свобод. І це є нашою спільною відповідальністю.

 

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“Новини”

25 червня 2024 16:06
20 червня 2024 16:45
11 червня 2024 15:47
10 червня 2024 11:43
05 червня 2024 12:38
04 червня 2024 12:13
20 травня 2024 14:21
18 травня 2024 07:18
17 травня 2024 09:27
09 травня 2024 14:51