ПРОТОКОЛ № 75

засідання Комітету Верховної Ради України

 з питань прав людини, національних меншин

і міжнаціональних відносин

 

                                                                                        21 червня 2012 року

                                                                                        14.30

 

 

 

ГОЛОВУЄ: Голова Комітету Зарубінський О.О.

Секретарем засідання обрано одноголосно Павленка Е.І.;

ПРИСУТНІ:

народні депутати України – Гнаткевич Ю.В., Джемілєв М., Павленко Е.І., Попеску І.В., Таран В.В., (відсутні -       Білаш Б.Ф., Бондаренко О.Ф., Храпов С.А.);

працівники секретаріату Комітету - Сімон В.П., Чигрин А.В., Буждиган В.П., Бузницький Ю.В., Надточій Л.І.,    Теплюк В.С.

 

ЗАПРОШЕНІ :

 

-              на розгляд першого питання:

Грицак Василь Миколайович – народний депутат України;

 

-              на розгляд другого питання:

Янушевич Ярослав Володимирович – заступник Голови Державної міграційної служби України;

Пімахова Діна Вікторівна – директор Департаменту паспортної роботи та громадянства Державної міграційної служби України;

Приндюк Геннадій Іполитович – директор Департаменту юридичного забезпечення Державної міграційної служби України;

 

-              на розгляд третього питання:

         Шевчук Олег Борисович – народний депутат України (відсутній);

Сухий Ярослав Михайлович – народний депутат України (відсутній);

Іваненко Тетяна Василівна – заступник директора Департаменту сімейної політики Міністерства соціальної політики України;

 

-        на розгляд четвертого питання:

Марущенко Володимир Станіславович – народний депутат України (відсутній);

Джоджик Ярослав Іванович – народний депутат України (відсутній);

Заєць Іван Олександрович – народний депутат України (відсутній);

Яценківський Володимир Володимирович – директор Департаменту зв’язків із закордонним українством та культурно-гуманітарного співробітництва Міністерства закордонних справ України;

Решетніков Юрій Євгенович – помічник народного депутата України Марущенка В.С.;

 

-              присутні на засіданні:

    Крикливенко Богдан Володимирович – керівник Секретаріату Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини.

 

ПОРЯДОК  ДЕННИЙ

                   

1.       Проект Закону про Єдиний державний демографічний реєстр, реєстр. № 10492 від 18.05.2012 р., внесений народним депутатом України Грицаком В.М.

2.       Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо повноважень Державної міграційної служби України), реєстр. № 10268 від 26.03.2012 р., (друге читання).

3.       Проект Закону про внесення змін до деяких законів України (щодо забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків у сфері праці), реєстр. № 8487 від 12.05.2011 р., (повторне перше читання).

         4.       Проект Постанови про Рекомендації парламентських слухань на тему: «Етнонаціональна політика України: здобутки та перспективи», реєстр. № 10247 від 22.03.2012 р., (друге читання).

         5.       Різне.

 

Перше питання порядку денного:

СЛУХАЛИ: Голову Комітету Зарубінського О.О. про проект Закону про Єдиний державний демографічний реєстр, реєстр. № 10492 від 18.05.2012 р., внесений народним депутатом України Грицаком В.М.

УХВАЛИЛИ:

1.       Рекомендувати Верховній Раді України проект Закону про Єдиний державний демографічний реєстр, реєстр. № 10492 від 18.05.2012 р., внесений народним депутатом України Грицаком В.М., прийняти за основу.

2.       Співдоповідачем з цього питання визначити народного депутата України, Першого заступника голови Комітету Верховної Ради України з питань прав людини, національних меншин і міжнаціональних відносин Тарана Віктора Васильовича.

 Таке рішення було підтримано усіма присутніми на засіданні членами  Комітету.

 

Друге питання порядку денного:

СЛУХАЛИ: Голову Комітету Зарубінського О.О. про проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо повноважень Державної міграційної служби України), реєстр. № 10268 від 26.03.2012 р., (друге читання).

УХВАЛИЛИ:

1.       Рекомендувати Верховній Раді України проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо повноважень Державної міграційної служби України), реєстр. № 10268 від 26.03.2012 р., (друге читання), прийняти у другому читанні і в цілому.

2.       Доповідачем з цього питання визначити народного депутата України, Голову підкомітету з питань жертв політичних репресій, етнополітики, упередження національних конфліктів, біженців, міграції та у зв’язках з українцями, які проживають за кордоном Гнаткевича Юрія Васильовича.

Таке рішення було підтримано усіма присутніми на засіданні членами  Комітету.

 

Третє питання порядку денного:

СЛУХАЛИ: Голову Комітету Зарубінського О.О. про проект Закону про внесення змін до деяких законів України (щодо забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків у сфері праці), реєстр. № 8487, (повторне перше читання).

УХВАЛИЛИ:

1.       Рекомендувати Верховній Раді України проект Закону про внесення змін до деяких законів України (щодо забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків у сфері праці), реєстр. № 8487, доопрацьований, поданий народними депутатами України членами Комітету Верховної Ради України з питань прав людини, національних меншин і міжнаціональних відносин, прийняти за основу.

2.       Доповідачем з цього питання визначити народного депутата України, Голову підкомітету з міжнародно-правових питань та ґендерної політики  Бондаренко Олену Федорівну.

Результати голосування:

«за» - 5.

 

Четверте питання порядку денного:

СЛУХАЛИ: Голову Комітету Зарубінського О.О. про проект Постанови про Рекомендації парламентських слухань на тему: «Етнонаціональна політика України: здобутки та перспективи», реєстр. № 10247 від 22.03.2012 р., (друге читання).

УХВАЛИЛИ:

1.       Рекомендувати Верховній Раді України проект Постанови про Рекомендації парламентських слухань на тему: «Етнонаціональна політика України: здобутки та перспективи», реєстр. № 10247 від 22.03.2012 р., прийняти у другому читанні і в цілому.

2.       Доповідачем з цього питання визначити народного депутата України, Голову підкомітету з питань жертв політичних репресій, етнополітики, упередження національних конфліктів, біженців, міграції та у зв’язках з українцями, які проживають за кордоном Гнаткевича Юрія Васильовича.

Таке рішення було підтримано усіма присутніми на засіданні членами  Комітету.

 

 

 

 

 

 

Голова Комітету                                                                     Зарубінський О.О.

 

 

Секретар засідання                                                                Павленко Е.І.

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку