Протокол засідання Комітету від 21.06.2012 р.

27 червня 2012, 10:35

ПРОТОКОЛ № 75

засідання Комітету Верховної Ради України

 з питань прав людини, національних меншин

і міжнаціональних відносин

 

                                                                                        21 червня 2012 року

                                                                                        14.30

 

 

 

ГОЛОВУЄ: Голова Комітету Зарубінський О.О.

Секретарем засідання обрано одноголосно Павленка Е.І.;

ПРИСУТНІ:

народні депутати України – Гнаткевич Ю.В., Джемілєв М., Павленко Е.І., Попеску І.В., Таран В.В., (відсутні -       Білаш Б.Ф., Бондаренко О.Ф., Храпов С.А.);

працівники секретаріату Комітету - Сімон В.П., Чигрин А.В., Буждиган В.П., Бузницький Ю.В., Надточій Л.І.,    Теплюк В.С.

 

ЗАПРОШЕНІ :

 

-              на розгляд першого питання:

Грицак Василь Миколайович – народний депутат України;

 

-              на розгляд другого питання:

Янушевич Ярослав Володимирович – заступник Голови Державної міграційної служби України;

Пімахова Діна Вікторівна – директор Департаменту паспортної роботи та громадянства Державної міграційної служби України;

Приндюк Геннадій Іполитович – директор Департаменту юридичного забезпечення Державної міграційної служби України;

 

-              на розгляд третього питання:

         Шевчук Олег Борисович – народний депутат України (відсутній);

Сухий Ярослав Михайлович – народний депутат України (відсутній);

Іваненко Тетяна Василівна – заступник директора Департаменту сімейної політики Міністерства соціальної політики України;

 

-        на розгляд четвертого питання:

Марущенко Володимир Станіславович – народний депутат України (відсутній);

Джоджик Ярослав Іванович – народний депутат України (відсутній);

Заєць Іван Олександрович – народний депутат України (відсутній);

Яценківський Володимир Володимирович – директор Департаменту зв’язків із закордонним українством та культурно-гуманітарного співробітництва Міністерства закордонних справ України;

Решетніков Юрій Євгенович – помічник народного депутата України Марущенка В.С.;

 

-              присутні на засіданні:

    Крикливенко Богдан Володимирович – керівник Секретаріату Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини.

 

ПОРЯДОК  ДЕННИЙ

                   

1.       Проект Закону про Єдиний державний демографічний реєстр, реєстр. № 10492 від 18.05.2012 р., внесений народним депутатом України Грицаком В.М.

2.       Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо повноважень Державної міграційної служби України), реєстр. № 10268 від 26.03.2012 р., (друге читання).

3.       Проект Закону про внесення змін до деяких законів України (щодо забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків у сфері праці), реєстр. № 8487 від 12.05.2011 р., (повторне перше читання).

         4.       Проект Постанови про Рекомендації парламентських слухань на тему: «Етнонаціональна політика України: здобутки та перспективи», реєстр. № 10247 від 22.03.2012 р., (друге читання).

         5.       Різне.

 

Перше питання порядку денного:

СЛУХАЛИ: Голову Комітету Зарубінського О.О. про проект Закону про Єдиний державний демографічний реєстр, реєстр. № 10492 від 18.05.2012 р., внесений народним депутатом України Грицаком В.М.

УХВАЛИЛИ:

1.       Рекомендувати Верховній Раді України проект Закону про Єдиний державний демографічний реєстр, реєстр. № 10492 від 18.05.2012 р., внесений народним депутатом України Грицаком В.М., прийняти за основу.

2.       Співдоповідачем з цього питання визначити народного депутата України, Першого заступника голови Комітету Верховної Ради України з питань прав людини, національних меншин і міжнаціональних відносин Тарана Віктора Васильовича.

 Таке рішення було підтримано усіма присутніми на засіданні членами  Комітету.

 

Друге питання порядку денного:

СЛУХАЛИ: Голову Комітету Зарубінського О.О. про проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо повноважень Державної міграційної служби України), реєстр. № 10268 від 26.03.2012 р., (друге читання).

УХВАЛИЛИ:

1.       Рекомендувати Верховній Раді України проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо повноважень Державної міграційної служби України), реєстр. № 10268 від 26.03.2012 р., (друге читання), прийняти у другому читанні і в цілому.

2.       Доповідачем з цього питання визначити народного депутата України, Голову підкомітету з питань жертв політичних репресій, етнополітики, упередження національних конфліктів, біженців, міграції та у зв’язках з українцями, які проживають за кордоном Гнаткевича Юрія Васильовича.

Таке рішення було підтримано усіма присутніми на засіданні членами  Комітету.

 

Третє питання порядку денного:

СЛУХАЛИ: Голову Комітету Зарубінського О.О. про проект Закону про внесення змін до деяких законів України (щодо забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків у сфері праці), реєстр. № 8487, (повторне перше читання).

УХВАЛИЛИ:

1.       Рекомендувати Верховній Раді України проект Закону про внесення змін до деяких законів України (щодо забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків у сфері праці), реєстр. № 8487, доопрацьований, поданий народними депутатами України членами Комітету Верховної Ради України з питань прав людини, національних меншин і міжнаціональних відносин, прийняти за основу.

2.       Доповідачем з цього питання визначити народного депутата України, Голову підкомітету з міжнародно-правових питань та ґендерної політики  Бондаренко Олену Федорівну.

Результати голосування:

«за» - 5.

 

Четверте питання порядку денного:

СЛУХАЛИ: Голову Комітету Зарубінського О.О. про проект Постанови про Рекомендації парламентських слухань на тему: «Етнонаціональна політика України: здобутки та перспективи», реєстр. № 10247 від 22.03.2012 р., (друге читання).

УХВАЛИЛИ:

1.       Рекомендувати Верховній Раді України проект Постанови про Рекомендації парламентських слухань на тему: «Етнонаціональна політика України: здобутки та перспективи», реєстр. № 10247 від 22.03.2012 р., прийняти у другому читанні і в цілому.

2.       Доповідачем з цього питання визначити народного депутата України, Голову підкомітету з питань жертв політичних репресій, етнополітики, упередження національних конфліктів, біженців, міграції та у зв’язках з українцями, які проживають за кордоном Гнаткевича Юрія Васильовича.

Таке рішення було підтримано усіма присутніми на засіданні членами  Комітету.

 

 

 

 

 

 

Голова Комітету                                                                     Зарубінський О.О.

 

 

Секретар засідання                                                                Павленко Е.І.