14 листопада 2013 року Голова Комітету Верховної Ради України з питань прав людини, національних меншин і міжнаціональних відносин Валерій Пацкан зустрівся з делегацією Комітету у закордонних справах Державних Зборів Угорщини.

         Керівник делегації, голова Комітету у закордонних справах Державних Зборів Угорщини Мігай Балла поінформував учасників зустрічі, що метою візиту є здійснення прагнень делегації щодо посилення міжпарламентських зв’язків Угорщини та України, а також встановлення партнерських зв’язків між двома комітетами. Також, Мігай Балла зазначив, що Комітету у закордонних справах Державних Зборів Угорщини вважає Україну важливим партнером для розширення співпраці в енергетичній та економічній сферах, сільськогосподарському секторі та відмітив прогрес такої співпраці, зокрема, у прикордонних районах двох держав. На думку М. Балли зміцненню цієї співпраці має посприяти реалізація таких практичних кроків, зокрема, як відкриття Почесного консульства Угорщини в місті Івано-Франківську, а також відкриття чотирьох додаткових пунктів перетину українсько-угорського кордону з метою збільшення вантажного та пасажирського потоків на кордоні та ліквідації черг.

Голова Комітету Верховної Ради України з питань прав людини, національних меншин і міжнаціональних відносин Валерій Пацкан поінформував угорську делегацію про основні напрямки діяльності Комітету, а також про ситуацію в Україні, яка склалася навколо підписання  угоди про асоціацію між Україною та ЄС. Валерій Пацкан проінформував гостей про роботу українських парламентарів та Комітету з підготовки тих законопроектів, ухвалення яких є обов’язковим для підписання угоди. Голова Комітету відзначив, що підписання угоди про асоціацію дуже важливе для України, адже це надасть можливість не тільки наблизити Україну до Європи, поглибити торгівельні, культурні, транспортні зв’язки, а й сприятиме подальшому реформуванню, модернізації та підвищенню соціальних стандартів та стандартів у сфері захисту прав людини.

В ході зустрічі сторони обговорили пріоритети сучасної етнонаціональної політики та можливості активізації співпраці на рівні парламентських комітетів, що сприятиме вирішенню актуальних питань забезпеченню прав угорської національної меншини в Україні та української національної меншини в Угорщині.

Обговорення зазначених питань відбулось за участі Надзвичайного і Повноважного Посла Угорщини в Україні Міхаля Баєра та Генерального консула Генерального консульства Угорщини в Ужгороді Йожефа Бачкаі.

 

 

 

 

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“Архів документів”

26 листопада 2014 14:09
18 вересня 2014 12:09
26 червня 2014 16:06
19 червня 2014 13:57
19 червня 2014 13:52
10 червня 2014 09:59
22 травня 2014 12:21
06 травня 2014 09:29
05 травня 2014 17:37
27 березня 2014 12:33