23 січня 2013 року відбулась зустріч членів Комітету з питань прав людини, національних меншин і міжнаціональних відносин з Координатором проектів ОБСЄ в Україні Послом Мадіною Джарбусиновою та представниками офісу ОБСЄ в Україні.

         З боку Комітету у зустрічі взяли участь: Голова Комітету Валерій Пацкан та члени Комітету Андрій Шевченко, Ірина Луценко, Василь Самойленко, Богдан Бенюк. Офіс ОБСЄ в Україні представляли  координатори проектів Наталія Ступницька та Тетяна Руденко.

         В ході зустрічі Посол Джарбусинова ознайомила членів Комітету з напрямками роботи очолюваної нею організації, до яких належать:

- економічна, військово-політична сфера та сфера захисту навколишнього природного середовища;

-    демократизація на належне урядування;

-    верховенство права та права людини;

-    протидія торгівлі людьми, кіберзлочинності та поширення гендерної рівності.

В свою чергу, Голова Комітету Валерій Пацкан поінформував Посла Джарбусинову про основні питання, які належать до предмету відання Комітету, серед яких:

-   додержання прав і свобод людини і громадянина;

-   діяльність Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини; -   громадянство, статус іноземців та осіб без громадянства;

- етнонаціональна політика, міжнаціональні відносини та права корінних народів і національних меншин в Україні;

-   імміграція, біженці та надання притулку в Україні;

-   законодавче забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків;

-   забезпечення зв’язків з українцями за кордоном.

Валерій Пацкан зазначив, що Комітет, відповідно до покладених на нього завдань, співпрацює з Управлінням Верховного комісара ООН у справах біженців, Міжнародною організацією з міграції, Комісією ООН з прав людини, Радою Європи тощо. Голова Комітету зауважив, що співробітництво з Організацією з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ) у сфері додержання прав людини, національних меншин і міжнаціональних відносин – є одним з пріоритетних напрямків роботи Комітету.

В ході зустрічі сторони обговорили можливі шляхи співробітництва у питаннях зміцнення верховенства права та захисту прав людини, попередження тортур та інших форм жорсткого поводження, протидії торгівлі людьми, поширення гендерної рівності та удосконаленню юридичної освіти та освіти з прав людини.

Під час зустрічі члени Комітету висловили своє бажання активно співпрацювати з представництвом ОБСЄ в Україні та приймати участь у проектах, які стосуються напрямків діяльності Комітету, а також застосовувати досвід ОБСЄ у захисті прав людини.

 

                                                 

 

                                                 

 

        

 

                   *Фотографії надано Інформаційним управлінням Апарату Верховної Ради України

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“Архів документів”

26 листопада 2014 14:09
18 вересня 2014 12:09
26 червня 2014 16:06
19 червня 2014 13:57
19 червня 2014 13:52
10 червня 2014 09:59
22 травня 2014 12:21
06 травня 2014 09:29
05 травня 2014 17:37
27 березня 2014 12:33