Бесіда з Регіональним Директором МОМ у Східній, Південно-Східній Європі та Центральній Азії

 

28 березня Голова Комітету з питань прав людини, національних меншин і міжнаціональних відносин О. О. Зарубінський зустрівся з пані Ренате Гельд, Регіональним Директором Міжнародної організації з міграції у Східній, Південно-Східній Європі та Центральній Азії. Головною метою зустрічі було ознайомлення новопризначеного Регіонального Директора МОМ із законотворчою діяльністю Комітету, обговорення подальшої співпраці з Представництвом МОМ в Україні та участі в ньому Регіонального Центру у Відні.

 О.О. Зарубінський наголосив на системному характері співробітництва між Комітетом та Представництвом, яке досягло високого рівня, особливо після підписання у грудні минулого року Меморандуму про взаємопорозуміння і співпрацю. 2011 рік, на його думку, був вкрай насиченим у плані формування законодавства у сфері міграції. В дуже стислий термін Комітету довелось опрацьовувати низку ключових законів. Зокрема, Закон України “Про біженців та осіб, які потребують додаткового або тимчасового захисту в Україні”, нову редакцію Закону “Про правовий статус іноземців та осіб без громадянства”.  І Представництво МОМ оперативно надавало експертні коментарі до текстів цих документів на стадії їх підготовки у  Комітеті.

Ренате Гельд вказала на важливість таких зустрічей, як ця. Адже вони дають можливість почути думки партнерів, обмінятися баченням шляхів подальшого співробітництва. Вона висловила задоволення тим прогресом, який досягнуто в Україні у сфері міграції, після її  першого візиту в Україну. Вона також задоволена активною участю Представництва у законотворчому процесі. За останні роки представники МОМ надавали експертні коментарі при підготовці майже 20 законодавчих актів.

            Голова Комітету висловив впевненість у плідності подальшого двостороннього  співробітництва. Процес формування міграційного законодавства не завершений, він триває. На даному етапі серед завдань, що стоять перед Комітетом у сфері міграції є завершення процедури ухвалення закону про документи, що посвідчують особу та підтверджують громадянство. На черзі питання - вдосконалення закону про громадянство. Комітет зробить усе для забезпечення нової паспортної системи, особливо в тому, що стосується перетину кордону.

Члени Комітету, наголосив О.О. Зарубінський, вдячні, що у розв’язанні існуючих проблем завжди можуть опертись на такого надійного партнера як Міжнародна організація з міграції. Ця співпраця буде зміцнюватись і сприяти подоланню викликів,  які стоять перед Україною у цій сфері.

У бесіді взяв участь Голова Представництва МОМ в Україні Манфред Профазі.

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“Архів документів”

26 листопада 2014 14:09
18 вересня 2014 12:09
26 червня 2014 16:06
19 червня 2014 13:57
19 червня 2014 13:52
10 червня 2014 09:59
22 травня 2014 12:21
06 травня 2014 09:29
05 травня 2014 17:37
27 березня 2014 12:33