5 лютого 2013 року відбулась зустріч членів Комітету з питань прав людини, національних меншин і міжнаціональних відносин з Головою Представництва Міжнародної організації з міграції в  Україні Манфредом Профазі та співробітниками Представництва.

         З боку Комітету у зустрічі взяли участь: Голова Комітету Валерій Пацкан та члени Комітету Іван Попеску, Богдан Бенюк, Мустафа Джемілєв. З боку Представництва МОМ в Україні були присутні Анастасія Винниченко – виконавчий помічник Представництва та Варвара Жлуктенко – менеджер зі зв’язків з громадськістю.

         В ході зустрічі Манфред Профазі зазначив, що Представництво МОМ в України має довгу та гарну співпрацю з Верховною Радою України з питань аналізу та вдосконалення законодавства в галузі міграції. Діяльність Представництва МОМ в Україні спрямована на максимізацію можливостей міграції та зведення до мінімуму проблем, викликаних міграційними процесами. При цьому, Представництво продовжує протидіяти торгівлі людьми, надавати допомогу Уряду у протидії неврегульованій міграції та покращенні його системи управління міграційними процесами та розробляти політику у галузі охорони здоров’я, яка б враховувала мігрантів.

Водночас, зауважив Манфред Профазі, Представництво МОМ в України долучається до вивчення та створення легальних каналів працевлаштування для українських трудових мігрантів, використання потенціалу розвитку міграції та інтеграції етнічних меншин, поширення інформації для мігрантів, управління міграційними переміщеннями, популяризації культурного розмаїття та протидії ксенофобії і нетерпимості.

В свою чергу, Голова Комітету Валерій Пацкан звернув увагу Голови Представництва МОМ в Україні Манфреда Профазі на те, що питання міграції, біженців, надання притулку в Україні, етнонаціональної політики належать до пріоритетних напрямків діяльності Комітету. Співпраця з Представництвом Міжнародної організації з міграції в Україні, наголосив Валерій Пацкан, сприятиме вдосконаленню українського законодавства в сфері міграції, збільшенню соціальних, економічних та культурних вигод від міграції, а також пом’якшенню її потенційних негативних наслідків.

В ході зустрічі сторони обговорили можливі шляхи співробітництва у питаннях приведення українського законодавства в галузі міграції до європейських стандартів, зокрема, шляхом надання експертної оцінки до законопроектів, які розглядатимуться у Комітеті.

Під час зустрічі члени Комітету висловили своє бажання активно співпрацювати з Представництвом Міжнародної організації з міграції  в Україні, приймати участь у проектах, які стосуються напрямків діяльності Комітету, а також обмінюватись досвідом у  сфері міграції, протидії ксенофобії та дискримінації.

 

 

 

                                                                                               

                                                                                                      

 

 

 

 

 

                                                                                                     

 

 

 

 

 

                                                                                                     

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“Архів документів”

26 листопада 2014 14:09
18 вересня 2014 12:09
26 червня 2014 16:06
19 червня 2014 13:57
19 червня 2014 13:52
10 червня 2014 09:59
22 травня 2014 12:21
06 травня 2014 09:29
05 травня 2014 17:37
27 березня 2014 12:33