Перший заступник голови Комітету Максим Ткаченко: «Українці – вільні духом люди. Вони, як ніколи, готові відстоювати і виборювати свої права і свободи»

09 грудня 2022, 09:38

Сьогодні перед нами стоять нові випробування, повязані з повномасштабним військовим вторгненням держави-окупанта на територію України. Агресор поставив перед собою загарбницькі цілі і всіма способами намагається забрати у нас основоположне та невідємне право - право на свободу.

Дуже прикро, але, здається, ворог так і не усвідомив, за що ми боремось. Українці – вільні духом люди. Ніхто не може відібрати те, що знаходиться в середині кожного з нас. Не просто так право на свободу закріплено в Загальній декларації прав людини поряд з правом на життя. Саме ці два права є основою для всіх інших, адже у своїй сукупності вони роблять нас людьми.

Не дивлячись на всі негаразди, болючі втрати та складні випробування, сьогодні ми по-новому усвідомили свою значущість і, як ніколи, готові відстоювати і виборювати свої права і свободи.

Напередодні Дня прав людини  хочу висловити слова вдячності усім, хто кожен день захищає права та свободи українців – і тим, хто зі зброєю в руках захищає країну від агресора, і тим, хто своєю працею забезпечує дотримання в Україні прав, визначених у Загальній декларації прав людини та в нашій Конституції.

Щодня ви наближаєте нашу державу до перемоги, адже перемога для нас – це життя у вільній країні, де демократія і верховенство права є невідємними елементами державного устрою.

Тримаємось. Слава Україні!