Круглий стіл на тему: «Рівень захисту персональних даних в Україні: реалії та перспективи»

18 жовтня 2021, 18:06

 

18 жовтня 2021 року відбувся круглий стіл на тему: «Рівень захисту персональних даних в Україні: реалії та перспективи».

Зазначений захід присвячений обговоренню розвитку сфери захисту персональних даних в Україні на основі законопроекту «Про захист персональних даних», реєстр. № 5628 від 07.06.2021 р.

 Учасники круглого столу обговорили новели сфери захисту персональних даних, які пропонуються зазначеним законопроектом; приведення системи захисту персональних даних в Україні у відповідність до європейських стандартів; захист персональних даних у правоохоронній системі; забезпечення законності під час обробки персональних даних.

Значну увагу було приділено балансу між захистом персональних даних та відкритими даними. Зокрема, йшлося про законодавчі, організаційні і технічні особливості розвитку сфери відкритих даних; свободу слова та захист приватного життя; персональні дані в судових рішеннях тощо.

У круглому столі взяли участь: Голова Комітету Верховної Ради України з питань прав людини, деокупації та реінтеграції тимчасово окупованих територій у Донецькій, Луганській областях та Автономної Республіки Крим, міста Севастополя, національних меншин і міжнаціональних відносин Дмитро Лубінець, голова підкомітету з питань прав людини, народний депутат України Тарас Тарасенко, заступник голови Комітету з питань цифрової трансформації Єгор Чернєв, заступник голови Комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики Євгенія Кравчук, представники Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини,  представники  судової гілки влади, правоохоронних органів, широке коло представників центральних органів виконавчої влади, представники громадських організацій, науковці, експерти.

Аудіозапис заходу:

Відеотрансляція заходу: