Голова Комітету зустрівся з Головою делегації Міжнародного комітету Червоного Хреста

08 липня 2015, 14:56

Сьогодні Голова Комітету Верховної Ради України з прав людини Григорій Немиря провів зустріч з Головою делегації Міжнародного комітету Червоного Хреста в Україні Аланом Ешліманом.

Сторони обговорили ситуацію в Україні, проблеми щодо дотримання прав і свобод  внутрішньопереміщених осіб і громадян України, які перебувають на окупованій частині території Донбасу, та питання  пов'язані з наданням їм гуманітарної допомоги.

"На цих територіях знаходяться наші громадяни. Обов'язок української влади забезпечити дотримання їхніх прав і свобод, а не блокада",- сказав Григорій Немиря.

Алан Еліман підкреслив, що особи, які перебувають на окупованій частині  території Донбасу мають отримувати медичну та гуманітарну допомогу без будь-яких перешкод.

Йшлося також про ситуацію з народним депутатом України Надією Савченко та іншими громадянами України, які незаконно утримуються на території Російської Федерації.

Крім того, сторони домовилися спільно провести комітетські слухання та  круглий стіл щодо ситуації з охороною здоров'я на окупованій частині території Донбасу та інших проблемних питань.

У зустрічі також взяв участь представник громадської організації Право на захист Дмитро Наталуха.