Голова Комітету зустрівся з Головою Представництва МОМ в Україні

18 травня 2016, 14:26

Сьогодні Голова Комітету Верховної Ради  України з прав людини Григорій Немиря провів зустріч з  Головою Представництва Міжнародної організації з міграції (МОМ) в Україні Манфредом Профазі. 

Сторони обговорили ситуацію в Україні та поточну діяльність МОМ у нашій державі, зокрема у сфері реагування на кризові виклики.

"Сьогодні Україна знову переживає переломний момент своєї історії, зокрема у сфері міграційних викликів. Водночас, незаконна окупація Криму, збройна агресія Російської Федерації на Донбасі обумовили масштабні вимушені внутрішні переміщення населення, глибоку економічну кризу та інтенсифікацію трудової міграції",- наголосив Григорій Немиря.

У свою чергу Манфред Профазі поінформував про діяльність МОМ в Україні та наголосив на важливості співпраці з Комітетом у цій сфері.

Окремо йшлося про питання захисту прав і свобод внутрішньо переміщених осіб в Україні. Голова Представництва МОМ запевнив у підтримці України на цьому шляху та висловив солідарність з народом нашої держави. 

У цьому зв'язку Григорій Немиря повідомив свого співрозмовника про нещодавнє розширене виїзне засідання Комітету, яке відбулося у Донецькій області з метою моніторингу дотримання прав внутрішньо переміщених осіб та громадян України, які проживають в зоні проведення антитерористичної операції,  та аналізу практики застосування чинного законодавства з питань ВПО.

За результатами засідання було прийнято рішення створити моніторингову групу у складі народних депутатів України з питань дотримання прав внутрішньо переміщених осіб та громадян України, які проживають в зоні проведення антитерористичної операції.

Крім того, Манфред Профазі запросив Григорія Немирю взяти участь у конференції щодо ситуації з внутрішніми переселенцями в Україні, яку МОМ планує провести у червні.