Голова Комітету зустрівся з Постійним Представником ПРООН в Україні

03 листопада 2016, 10:54

Сьогодні Голова Комітету ВРУ з прав людини Григорій Немиря провів зустріч з  Постійним Представником Програми розвитку ООН в Україні Нілом Вокером.

Сторони обговорили ситуацію в Україні, приділивши  увагу питанню дотримання прав і свобод людини, зокрема внутрішньо переміщених осіб і осіб, які залишилися на окупованій частині Донбасу, та військовій агресії Росії на  Сході нашої держави.

Григорій Немиря звернув увагу на дотримання прав внутрішньо переміщених осіб, кількість яких постійно збільшується з початку конфлікту на Донбасі, та наголосив на відсутності державної стратегії у цій сфері та скороченні фінансування потреб цієї категорії громадян у Бюджеті України на 2017 рік. Крім того, голова комітету поінформував постійного представника про заплановане виїзне засідання Комітету, яке відбудеться наприкінці листопада у Луганській області.

У свою чергу, Ніл Вокер наголосив, що в ситуації, коли Схід України потерпає від війни та руйнування, держава має вжити гуманітарних заходів, як цього вимагає міжнародне право, а уряд має збільшити свою допомогу, та поінформував про гуманітарну діяльність, яку здійснює ООН на не контрольованій урядом частині Донбасу, та допомогу, яка надається ВПО.