Голова Комітету зустрівся з Постійним Представником ПРООН в Україні

Опубліковано 03 листопада 2016, о 10:54

Сьогодні Голова Комітету ВРУ з прав людини Григорій Немиря провів зустріч з  Постійним Представником Програми розвитку ООН в Україні Нілом Вокером.

Сторони обговорили ситуацію в Україні, приділивши  увагу питанню дотримання прав і свобод людини, зокрема внутрішньо переміщених осіб і осіб, які залишилися на окупованій частині Донбасу, та військовій агресії Росії на  Сході нашої держави.

Григорій Немиря звернув увагу на дотримання прав внутрішньо переміщених осіб, кількість яких постійно збільшується з початку конфлікту на Донбасі, та наголосив на відсутності державної стратегії у цій сфері та скороченні фінансування потреб цієї категорії громадян у Бюджеті України на 2017 рік. Крім того, голова комітету поінформував постійного представника про заплановане виїзне засідання Комітету, яке відбудеться наприкінці листопада у Луганській області.

У свою чергу, Ніл Вокер наголосив, що в ситуації, коли Схід України потерпає від війни та руйнування, держава має вжити гуманітарних заходів, як цього вимагає міжнародне право, а уряд має збільшити свою допомогу, та поінформував про гуманітарну діяльність, яку здійснює ООН на не контрольованій урядом частині Донбасу, та допомогу, яка надається ВПО.

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку