Голова Комітету зустрівся з представником МЗС Німеччини

16 грудня 2016, 10:50

Сьогодні  Голова Комітету ВРУ з прав людини Григорій Немиря провів зустріч  зі Спеціальним уповноваженим з питань України в МЗС Німеччини Послом Андреасом Протманом.

Сторони обмінялися думками щодо ситуації в Україні, зокрема на Сході нашої держави, та щодо забезпечення прав і свобод вимушених переселенців і громадян України, які залишилися в анексованому Криму та на тимчасово окупованій території Донбасу.

"Зараз в Україні майже два мільйони вимушених переселенців, а у держави досі відсутня стратегія і політика щодо цієї категорії громадян. Ці люди є громадянами України, і наш обов'язок захистити їхні права і свободи",- сказав Григорій Немиря.

У цьому зв'язку він поінформував свого співрозмовника про результати виїзного засідання Комітету Верховної Ради України з питань прав людини, національних меншин і міжнаціональних відносин  з питань моніторингу дотримання прав внутрішньо переміщених осіб та громадян України, які проживають в зоні проведення антитерористичної операції в Луганській області (22-23 листопада 2016 року, м. Сєвєродонецьк), та про запланований на січень тематичний день у Верховній Раді України, під час якого розглядатимуться законопроекти щодо захисту прав вимушених переселенців.

У свою чергу Андреас Протман висловив підтримку незалежності, суверенітету та територіальній цілісності України та наголосив на необхідності забезпечення прав і свобод усіх категорій громадян України.

 

 

IMG_2466