Протокол засідання Комітету від 07.12.11 р.

13 грудня 2011, 14:59

ПРОТОКОЛ № 63

засідання Комітету Верховної Ради України

 з питань прав людини, національних меншин

і міжнаціональних відносин

 

                                                                                        7 грудня 2011 року

                                                                                        15.00

 

 

 

ГОЛОВУЄ: Голова Комітету Зарубінський О.О.

Секретарем засідання обрано одноголосно Бондаренко О.Ф.;

ПРИСУТНІ:

народні депутати України – Бондаренко О.Ф., Гнаткевич Ю.В., Джемілєв М., Павленко Е.І., Попеску І.В., Таран В.В., (відсутній - Храпов С.А.);

працівники секретаріату Комітету - Сімон В.П., Чигрин А.В., Бузницький Ю.В., Надточій Л.І., Пантєлєєва О.О., Теплюк В.С.

 

ЗАПРОШЕНІ :

 

-              на розгляд першого питання:

Колесніченко Вадим Васильович - народний депутат України (відсутній);

Бортнік Руслан Олегович – помічник народного депутата України Колесніченка В.В.;

 

-              на розгляд другого питання:

Білозір Оксана Володимирівна – народний депутат України (відсутня);

 

-              на розгляд третього питання:

Шевчук Олег Борисович – народний депутат України (відсутній);

Іваненко Тетяна Василівна – заступник директора Департаменту сімейної політики Міністерства соціальної політики України;

 

-              на розгляд четвертого питання:

Ляшко Олег Валерійович – народний депутат України (відсутній).

 

ПОРЯДОК  ДЕННИЙ

 

1.       Проект Закону про заборону реабілітації та героїзації фашистських колабораціоністів 1933 – 1945 рр., реєстр. № 3618 від 15.01.2009 р., внесений народним депутатом України Колесніченком В.В.

2.       Проект Закону про державну підтримку Української Спільноти за кордоном, реєстр. № 6047 від 22.07.2011 р., внесений народним депутатом України Білозір О.В.

3.       Проект Закону про внесення змін до деяких законів України (щодо забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків у сфері праці), реєстр. № 8487 від 12.05.2011 р., внесений народними депутатами України Шевчуком О.Б., Сухим Я.М.

4.       Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо неприпустимості одночасного з громадянством України громадянства (підданства) іншої держави), реєстр. № 9080 від 31.08.2011 р., внесений народним депутатом України Ляшком О.В.

5.       Про перенесення дати проведення парламентських слухань на тему: «Етнонаціональна політика України: здобутки та перспективи» (4 січня 2012 року).

 

Перше питання порядку денного:

СЛУХАЛИ: Голову Комітету Зарубінського О.О. про проект Закону про заборону реабілітації та героїзації фашистських колабораціоністів 1933 – 1945 рр., реєстр. № 3618 від 15.01.2009 р., внесений народним депутатом України Колесніченком В.В.

УХВАЛИЛИ:

1.       Рекомендувати Верховній Раді України проект Закону про заборону реабілітації та героїзації фашистських колабораціоністів 1933 – 1945 рр., реєстр. № 3618 від 15.01.2009 р., внесений народним депутатом України Колесніченком В.В., за результатами розгляду у першому читанні відхилити.

2.       Співдоповідачем з цього питання визначити народного депутата України, Голову Комітету з питань прав людини, національних меншин і міжнаціональних відносин Зарубінського Олега Олександровича.

Результати голосування:

«за» - 5.

 

Друге  питання порядку денного:

СЛУХАЛИ: Голову Комітету Зарубінського О.О. про проект Закону про державну підтримку Української Спільноти за кордоном, реєстр. № 6047 від 22.07.2011 р., внесений народним депутатом України Білозір О.В.

УХВАЛИЛИ:

1.       Рекомендувати Верховній Раді України проект Закону про державну підтримку Української Спільноти за кордоном, реєстр. № 6047 від 22.07.2011 р., внесений народним депутатом України Білозір О.В., за результатами розгляду у першому читанні повернути суб’єкту права законодавчої ініціативи на доопрацювання.

2.       Співдоповідачем з цього питання визначити народного депутата України, Голову підкомітету з питань жертв політичних репресій, етнополітики, упередження національних конфліктів, біженців, міграції та у зв'язках з українцями, які проживають за кордоном, Гнаткевича Юрія Васильовича.

Таке рішення було підтримано усіма присутніми на засіданні членами  Комітету.

 

Третє питання порядку денного:

СЛУХАЛИ: Голову Комітету Зарубінського О.О. про проект Закону про внесення змін до деяких законів України (щодо забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків у сфері праці), реєстр. № 8487 від 12.05.2011 р., внесений народними депутатами України Шевчуком О.Б., Сухим Я.М.

УХВАЛИЛИ:

1.       Рекомендувати Верховній Раді України проект Закону про внесення змін до деяких законів України (щодо забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків у сфері праці), реєстр. № 8487 від     12.05.2011 р., внесений народними депутатами України Шевчуком О.Б., Сухим Я.М., направити  до Комітету Верховної Ради України з питань прав людини, національних меншин і міжнаціональних відносин для підготовки на повторне перше читання.

2.       Співдоповідачем з цього питання визначити народного депутата України, Голову підкомітету з міжнародно-правових питань та ґендерної політики  Бондаренко Олену Федорівну.

Таке рішення було підтримано усіма присутніми на засіданні членами  Комітету.

 

Четверте питання порядку денного:

СЛУХАЛИ: Голову Комітету Зарубінського О.О. про проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо неприпустимості одночасного з громадянством України громадянства (підданства) іншої держави), реєстр. № 9080 від 31.08.2011 р., внесений народним депутатом України Ляшком О.В.

УХВАЛИЛИ:

1.       Рекомендувати Верховній Раді України проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо неприпустимості одночасного з громадянством України громадянства (підданства) іншої держави), реєстр. № 9080 від 31.08.2011 р., внесений народним депутатом України Ляшком О.В., відхилити.

2.       Співдоповідачем з цього питання визначити народного депутата України, Голову підкомітету з питань жертв політичних репресій, етнополітики, упередження національних конфліктів, біженців, міграції та у зв'язках з українцями, які проживають за кордоном, Гнаткевича Юрія Васильовича.

Таке рішення було підтримано усіма присутніми на засіданні членами  Комітету.

 

П’яте питання порядку денного:

СЛУХАЛИ: Голову Комітету Зарубінського О.О. про перенесення дати проведення парламентських слухань на тему: «Етнонаціональна політика України: здобутки та перспективи» (4 січня 2012 року).

УХВАЛИЛИ:

Рекомендувати Верховній Раді України проект Постанови про внесення зміни до Постанови Верховної Ради України «Про проведення парламентських слухань на тему: «Етнонаціональна політика України: здобутки та перспективи», поданий народними депутатами України – членами Комітету, прийняти у цілому.

Таке рішення було підтримано усіма присутніми на засіданні членами  Комітету.

 

    

 

 

 

Голова Комітету                                                                     Зарубінський О.О.

 

 

Секретар засідання                                                                Бондаренко О.Ф.