7 листопада 2019 р. Голова Комітету Лубінець Дмитро Валерійович  зустрівся з Главою делегації Міжнародного Комітету Червоного Хреста в Україні Флоранс Жиллєтт та іншими представниками цієї міжнародної організації Роберто Петроніо, Андрієм Круглашовим, Анастасією Салюк.

Лубінець Д.В. подякував за підтримку, яку надає нашій державі Міжнародний Комітет Червоного Хреста, особливо людям, які постраждали внаслідок збройного конфлікту на сході країни.

Глава делегації  зауважила, що, допомога надається мешканцям по обидва боки лінії розмежування, як на контрольованій українською владою території Донецької і Луганської областей, так і тимчасово окупованій території, та поінформувала про основні напрямки діяльності Міжнародного Комітету Червоного Хреста в Україні.

Учасники зустрічі детально зупинилися на проблемах, з якими стикаються мешканці на контрольованій українською владою території Донецької і Луганської областей, зокрема потребують поліпшення у  доступі до медичних послуг, транспортного обслуговування, отримання доступних ліків.

Для мешканців тимчасово окупованих територій залишаються болючими питання пенсійного забезпечення, отримання документів, що підтверджують факт народження чи смерті особи на тимчасово окупованій території, нотаріального посвідчення довіреностей, перетин лінії розмежування через КПВВ, забезпечення жителів Донбасу водою.

         Лубінець Д.В. поінформував про бачення щодо шляхів вирішення накопичених проблем та напрацювання, які вже є  у цій сфері, зокрема і про ті пропозиції, які були сформовані за підсумками виїзного засідання Комітету в Донецькій і Луганській областях, що відбулися 23 жовтня у м. Краматорськ і 25 жовтня у м. Сєвєродонецьк.

Крім того, сторони обговорили інші проблемні питання, зокрема щодо  функціонування Комісії з питань осіб, зниклих безвісти за особливих обставин, дотримання прав громадян, які перебувають у місцях позбавлення волі, розмінування територій з метою захисту цивільного населення, гармонізації вітчизняного законодавства з міжнародним кримінальним правом.

Флоранс Жиллєтт поінформувала про готовність Міжнародного Комітету Червоного Хреста надавати допомогу Комітету, органам державної влади, органам місцевого самоврядування для їх якнайшвидшого вирішення.

Голова Комітету Лубінець Д.В. запропонував надати представника Міжнародного Комітету Червоного Хреста до складу Експертної ради при Комітеті, формування якої має незабаром відбутися.



Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“Новини”

16 квітня 2024 14:20
11 квітня 2024 10:33
10 квітня 2024 12:18
09 квітня 2024 14:53
02 квітня 2024 13:47
12 березня 2024 14:16
05 березня 2024 16:07
01 березня 2024 09:31
27 лютого 2024 14:47
26 лютого 2024 11:31