Сьогодні Голова Комітету Верховної Ради України з прав людини, Заступник голови Партії «Батьківщина» Григорій Немиря  взяв участь у Консультативному форумі проекту «Адвокація та правова допомога внутрішньо переміщеним особам в Україні».

 

"Від імені Комітету з прав людини я дякую Управлінню Верховного комісара ООН у справах біженцівДанській раді у справах біженців в Україні та ВБФ «Право на захист» за Ваші зусилля з допомоги внутрішньо переміщеним особам",- сказав Григорій Немиря.

 

"Ухвалення вчора парламентом Проекту Закону «Про внесення змін до деяких законів України щодо посилення гарантії дотримання прав і свобод внутрішньо переміщених  осіб»  №2166 стало нашим спільним успіхом".

 

Голова Комітету наголосив на важливості координації та співпраці з виконавчою владою для швидкої реалізації прийнятих законодавчих змін, а також на функції моніторингу цього процесу з боку парламенту.

 

Він також повідомив про ініціативу Комітету провести найближчим часом парламентські слухання, присвячені внутрішньо переміщеним особам та запросив присутніх узяти участь у них. Він також запропонував провести виїзне засідання Комітету в одному з міст України, "де на власні очі можна побачити як живуть вимушені переселенці і з якими проблемами вони стикаються".

 

"Наш Комітет відкритий до співпраці з неурядовими та міжнародними організаціями для захисту прав і свобод громадян України. Ми запрошуємо Вас до участі у наших заходах", - сказав Григорій Немиря.

 

Перший заступник голови Комітету з прав людини Валерій Пацкан також подякував учасникам форуму та висловив сподівання до плідної співпраці і надалі.

 

"Я дякую за Вашу допомогу нашим громадянам і Україні. Ми готові працювати разом над новими законодавчими ініціативами",- сказав він.

Учасники форуму проаналізували результати діяльності проекту, приділивши особливу увагу виявленим в ході проекту проблемам, з якими стикаються внутрішньо переміщені особи та необхідним законодавчим змінам для їх усунення.

"Реалізація проекту дозволить посилити захист внутрішньо переміщених осіб та інших вразливих груп населення в Україні",- наголосив в.о. Керівника операції УВКБ ООН вУкраїні Жан-Ноель Веттервальд.

"Лише за рік спільними зусиллями  нам вдалося зробити колосальну роботу з допомоги внутрішньо переміщеним особам, яка включає моніторинг захисту, юридичну допомогу, малі гранти, адвокацію та надання інформації",- сказала Директор Данської ради у справах біженців в Україні Кріста Зонголович.

У свою чергу Президент всеукраїнської благодійної фундації "Право на захист"  Олександр Галкін підкреслив важливість продовження спільних зусиль у майбутньому для визначення пріоритетних проблем у цій сфері та шляхів їх вирішення.

У форумі беруть народні депутати, представники неурядових та донорських організацій

         Нагадаємо, що Проект «Адвокація та правова допомога внутрішньо переміщеним особам в Україні»  реалізується Данською радою у справах біженців в Україні у партнерстві з ВБФ «Право на захист» за фінансової підтримки Управління Верховного комісара ООН у справах біженців.

 

 

                                              

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“Новини”

03 травня 2024 10:15
02 травня 2024 15:42
16 квітня 2024 14:20
11 квітня 2024 10:33
10 квітня 2024 12:18
09 квітня 2024 14:53
02 квітня 2024 13:47
12 березня 2024 14:16
05 березня 2024 16:07
01 березня 2024 09:31