ПРОТОКОЛ № 80

засідання Комітету Верховної Ради України

 з питань прав людини, національних меншин

і міжнаціональних відносин

 

                                                                                        2 жовтня 2012 року

                                                                                        12.00

 

 

 

ГОЛОВУЄ: Голова Комітету Зарубінський О.О.

Секретарем засідання обрано одноголосно Павленка Е.І.;

ПРИСУТНІ:

народні депутати України – Білаш Б.Ф., Гнаткевич Ю.В., Джемілєв М., Павленко Е.І., Таран В.В., (відсутні - Бондаренко О.Ф., Попеску І.В., Храпов С.А.);

працівники секретаріату Комітету - Сімон В.П., Чигрин А.В., Бузницький Ю.В., Надточій Л.І., Пантєлєєва О.О., Теплюк В.С.

 

ЗАПРОШЕНІ :

 

-              на розгляд першого питання:

Крикливенко Богдан Володимирович – в.о. керівника секретаріату Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини.

 

ПОРЯДОК  ДЕННИЙ

                   

1.       Проект Закону про внесення змін до Закону України «Про Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини» щодо національного превентивного механізму, реєстр. № 11073 від 09.08.2012 р., внесений Президентом України (друге читання).

2.       Проект Закону про ратифікацію Угоди про співробітництво держав – учасниць Співдружності Незалежних Держав у боротьбі з торгівлею людьми, органами й тканинами людини, реєстр. № 0267 від 02.08.2012 р., внесений Кабінетом Міністрів України.

3.       Проект Закону про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо встановлення відповідальності за відтворення сцен насильства та жорстокості, расової, національної чи релігійної нетерпимості та дискримінації, реєстр. № 10518 від 22.05.2012 р., внесений народними депутатами України Білозір О.В., Прокопчуком Ю.В., Плотніковим О.В., Барановим В.О., Каплієнком В.В.

4.       Різне.

 

Перше питання порядку денного:

СЛУХАЛИ: Голову Комітету Зарубінського О.О. про проект Закону про внесення змін до Закону України «Про Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини» щодо національного превентивного механізму, реєстр. № 11073 від 09.08.2012 р., внесений Президентом України (друге читання).

УХВАЛИЛИ:

1.       Рекомендувати Верховній Раді України проект Закону про внесення змін до Закону України «Про Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини» щодо національного превентивного механізму, реєстр. № 11073 від 09.08.2012 р., прийняти у другому читанні і в цілому.

2.       Доповідачем з цього питання визначити народного депутата України, Голову Комітету з питань прав людини, національних меншин і міжнаціональних відносин Зарубінського Олега Олександровича.

Результати голосування:

«за» - 5.

 

Друге питання порядку денного:

СЛУХАЛИ: Голову Комітету Зарубінського О.О. про проект Закону про ратифікацію Угоди про співробітництво держав – учасниць Співдружності Незалежних Держав у боротьбі з торгівлею людьми, органами й тканинами людини, реєстр. № 0267 від 02.08.2012 р., внесений Кабінетом Міністрів України.

УХВАЛИЛИ:

Пропозиції до проекту Закону про ратифікацію Угоди про співробітництво держав – учасниць Співдружності Незалежних Держав у боротьбі з торгівлею людьми, органами й тканинами людини, реєстр. № 0267 від 02.08.2012 р., внесений Кабінетом Міністрів України, надіслати до Комітету Верховної Ради України у закордонних справах, визначеного головним з підготовки даного законопроекту на розгляд Верховної Ради України.

Таке рішення було підтримано усіма присутніми на засіданні членами  Комітету.

 

Третє питання порядку денного:

СЛУХАЛИ: Голову Комітету Зарубінського О.О. про проект Закону про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо встановлення відповідальності за відтворення сцен насильства та жорстокості, расової, національної чи релігійної нетерпимості та дискримінації, реєстр. № 10518 від 22.05.2012 р., внесений народними депутатами України Білозір О.В., Прокопчуком Ю.В., Плотніковим О.В., Барановим В.О., Каплієнком В.В.

УХВАЛИЛИ:

Пропозиції до проекту Закону про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо встановлення відповідальності за відтворення сцен насильства та жорстокості, расової, національної чи релігійної нетерпимості та дискримінації, реєстр. № 10518 від 22.05.2012 р., внесений народними депутатами України Білозір О.В., Прокопчуком Ю.В., Плотніковим О.В., Барановим В.О., Каплієнком В.В., надіслати до Комітету Верховної Ради України з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності, визначеного головним з підготовки даного законопроекту на розгляд Верховної Ради України.

Таке рішення було підтримано усіма присутніми на засіданні членами  Комітету.

 

 

 

 

Голова Комітету                                                                     Зарубінський О.О.

 

 

Секретар засідання                                                                Павленко Е.І.

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку