ПРОТОКОЛ № 68

засідання Комітету Верховної Ради України

 з питань прав людини, національних меншин

і міжнаціональних відносин

 

                                                                                        14 березня 2012 року

                                                                                        15.00

 

 

 

ГОЛОВУЄ: Голова Комітету Зарубінський О.О.

Секретарем засідання обрано одноголосно Бондаренко О.Ф.;

ПРИСУТНІ:

народні депутати України – Бондаренко О.Ф., Гнаткевич Ю.В., Джемілєв М., Павленко Е.І., Попеску І.В., Таран В.В., Храпов С.А.;

працівники секретаріату Комітету - Сімон В.П., Чигрин А.В., Бузницький Ю.В., Буцько О.М., Надточій Л.І., Пантєлєєва О.О., Теплюк В.С.

 

ЗАПРОШЕНІ :

 

-              на розгляд першого питання:

Коновалюк Валерій Ілліч – народний депутат України;

Ємельянова Інна Іванівна – перший заступник Міністра юстиції України;

Басін Антон Олександрович – начальник управління інформаційних технологій Міністерства соціальної політики України;

Вахрушев Вадим Володимирович – заступник директора Департаменту консульської служби Міністерства закордонних справ України;

Міхеєнко Максим Михайлович – заступник директора міжнародно-правового департаменту – начальник управління правового забезпечення Адміністрації Державної прикордонної служби України;

Пімахова Діна Вікторівна – директор Департаменту паспортної роботи та громадянства Державної міграційної служби України;

Тараба Андрій Вікторович – директор Департаменту адміністративного забезпечення Міністерства соціальної політики України;

Чередніченко Алла Михайлівна – заступник начальника управління паспортної роботи, громадянства та реєстрації фізичних осіб Міністерства внутрішніх справ України;

 

-              на розгляд четвертого питання:

Геращенко Ірина Володимирівна – народний депутат України (відсутня);

 

-              присутні на засіданні:

Грицак Василь Миколайович – народний депутат України.

 

ПОРЯДОК  ДЕННИЙ

 

1.       Проект Закону про документи, що посвідчують особу, її спеціальний статус та підтверджують громадянство України, реєстр. № 10036 від 10.02.2012 р., внесений народними депутатами України Коновалюком В.І., Мойсиком В.Р., Бережною І.Г.

2.       Проект Закону про документи України, що посвідчують особу, підтверджують громадянство України, дають право на виїзд з України та вїзд в Україну, реєстр. № 10036-1 від 20.02.2012 р., внесений Кабінетом Міністрів України.

3.       Проект Постанови про щорічну доповідь Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини про стан дотримання та захисту прав і свобод людини в Україні, реєстр. № 10133 від 29.02.2012 р., внесений народним депутатом України Павленком Е.І.

4.       Проект Закону про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо врегулювання питання відповідальності за вчинення насильства в сімї, реєстр. № 9622 від 20.12.2011 р., внесений народними депутатами України Геращенко І.В., Ковалевською Ю.С., Кондратюк О.К., Бережною І.Г.

5.       Різне.

 

Перше та друге питання порядку денного:

СЛУХАЛИ: Голову Комітету Зарубінського О.О. про проект Закону про документи, що посвідчують особу, її спеціальний статус та підтверджують громадянство України, реєстр. № 10036 від 10.02.2012 р., внесений народними депутатами України Коновалюком В.І., Мойсиком В.Р., Бережною І.Г., та проект Закону про документи України, що посвідчують особу, підтверджують громадянство України, дають право на виїзд з України та в’їзд в Україну, реєстр. № 10036-1 від 20.02.2012 р., внесений Кабінетом Міністрів України.

УХВАЛИЛИ:

1.       Рекомендувати Верховній Раді України проект Закону про документи, що посвідчують особу, її спеціальний статус та підтверджують громадянство України, реєстр. № 10036 від 10.02.2012 р., внесений народними депутатами України Коновалюком В.І., Мойсиком В.Р., Бережною І.Г., включити до порядку денного сесії та прийняти за основу.

2.       Співдоповідачем з цього питання визначити народного депутата України, Першого заступника Голови Комітету з питань прав людини, національних меншин і міжнаціональних відносин Тарана Віктора Васильовича.

Результати голосування:

«за» - 6.

 

Третє питання порядку денного:

СЛУХАЛИ: Голову Комітету Зарубінського О.О. про проект Постанови про щорічну доповідь Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини про стан дотримання та захисту прав і свобод людини в Україні, реєстр. № 10133 від 29.02.2012 р., внесений народним депутатом України Павленком Е.І.

УХВАЛИЛИ:

1.       Рекомендувати Верховній Раді України проект Постанови про щорічну доповідь Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини про стан дотримання та захисту прав і свобод людини в Україні, реєстр. № 10133 від 29.02.2012 р., внесений народним депутатом України Павленком Е.І., прийняти в цілому.

2.       Співдоповідачем з цього питання визначити народного депутата України, Голову підкомітету з питань прав людини Павленка Едуарда Івановича.

Таке рішення було підтримано усіма присутніми на засіданні членами  Комітету.

 

Четверте питання порядку денного:

СЛУХАЛИ: Голову Комітету Зарубінського О.О. про проект Закону про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо врегулювання питання відповідальності за вчинення насильства в сімї, реєстр. № 9622 від 20.12.2011 р., внесений народними депутатами України Геращенко І.В., Ковалевською Ю.С., Кондратюк О.К., Бережною І.Г.

УХВАЛИЛИ:

1.       Рекомендувати Верховній Раді України проект Закону про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо врегулювання питання відповідальності за вчинення насильства в сім’ї, реєстр. № 9622 від 20.12.2011 р., внесений народними депутатами України Геращенко І.В., Ковалевською Ю.С., Кондратюк О.К., Бережною І.Г., прийняти за основу.

2.       Висновок з цього питання надіслати до Комітету Верховної Ради України з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності, визначеного головним з підготовки даного законопроекту на розгляд Верховної Ради України. 

Таке рішення було підтримано усіма присутніми на засіданні членами  Комітету.

 

 

 

 

Голова Комітету                                                                     Зарубінський О.О.

 

 

Секретар засідання                                                                Бондаренко О.Ф.

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку