ПРОТОКОЛ № 65

засідання Комітету Верховної Ради України

 з питань прав людини, національних меншин

і міжнаціональних відносин

 

                                                                                        8 лютого 2012 року

                                                                                        15.00

 

 

 

ГОЛОВУЄ: Голова Комітету Зарубінський О.О.

Секретарем засідання обрано одноголосно Храпова С.А.;

ПРИСУТНІ:

народні депутати України – Джемілєв М., Павленко Е.І., Попеску І.В., Таран В.В., Храпов С.А., (відсутні - Бондаренко О.Ф., Гнаткевич Ю.В.);

працівники секретаріату Комітету - Сімон В.П., Чигрин А.В., Бузницький Ю.В., Буцько О.М., Надточій Л.І., Пантєлєєва О.О., Стеценко Н.В., Теплюк В.С.

 

ЗАПРОШЕНІ :

 

-              на розгляд першого питання:

Колесніченко Вадим Васильович – народний депутат України (відсутній);

Бортнік Руслан Олегович – радник народного депутата України Колесніченка В.В., голова ВГО «Правозахисна організація «Спільна мета»;

 

-              на розгляд другого питання:

Князевич Руслан Петрович - народний депутат України (відсутній);

Манасарян Ольга Валеріївна – головний державний податковий інспектор Департаменту обслуговування платників податків Державної податкової служби України;

 

-              на розгляд третього питання:

Сінчук Олена Анатоліївна – начальник відділу правової експертизи та нормопроектування Центру правової реформи і законопроектних робіт Міністерства юстиції України.

 

ПОРЯДОК  ДЕННИЙ

 

1.       Проект Декларації Верховної Ради України про гідність, свободу і права людини, реєстр. № 7055 від 27.08.2010 р., внесений народним депутатом України Колесніченком В.В.

2.       Проект Закону про внесення змін до Закону України «Про звернення громадян» (щодо вдосконалення окремих положень), реєстр. № 9319 від 20.10.2011 р., внесений народним депутатом України Князевичем Р.П.

3.       Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України у зв’язку з прийняттям Закону України «Про безоплатну правову допомогу», реєстр. № 9496 від 24.11.2011 р., внесений Кабінетом Міністрів України.

4.       Про План роботи Комітету Верховної Ради України з питань прав людини, національних меншин і міжнаціональних відносин на лютий – липень 2012 (уточнений).

5.       Різне.

 

Перше питання порядку денного:

СЛУХАЛИ: Голову Комітету Зарубінського О.О. про проект  Декларації Верховної Ради України про гідність, свободу і права людини, реєстр. № 7055 від 27.08.2010 р., внесений народним депутатом України Колесніченком В.В.

УХВАЛИЛИ:

1.       Рекомендувати Верховній Раді України проект Декларації Верховної Ради України про гідність, свободу і права людини, реєстр. № 7055 від 27.08.2010 р., внесений народним депутатом України Колесніченком В.В., повернути суб’єкту права законодавчої ініціативи на доопрацювання.

2.       Співдоповідачем з цього питання визначити народного депутата України, Голову підкомітету з питань прав людини Павленка Едуарда Івановича.

Результати голосування:

«за» - 4

 

Друге  питання порядку денного:

СЛУХАЛИ: Голову Комітету Зарубінського О.О. про проект Закону про внесення змін до Закону України «Про звернення громадян» (щодо вдосконалення окремих положень), реєстр. № 9319 від 20.10.2011 р., внесений народним депутатом України Князевичем Р.П.

УХВАЛИЛИ:

1.       Рекомендувати Верховній Раді України проект Закону про внесення змін до Закону України «Про звернення громадян» (щодо вдосконалення окремих положень), реєстр. № 9319 від 20.10.2011 р., внесений народним депутатом України Князевичем Р.П., за результатами розгляду у першому читанні повернути суб’єкту права законодавчої ініціативи на доопрацювання.

2.       Співдоповідачем з цього питання визначити народного депутата України, Голову підкомітету з питань прав людини Павленка Едуарда Івановича.

Таке рішення було підтримано усіма присутніми на засіданні членами  Комітету.

 

Третє питання порядку денного:

СЛУХАЛИ: Голову Комітету Зарубінського О.О. про проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України у зв’язку з прийняттям Закону України «Про безоплатну правову допомогу», реєстр. № 9496 від 24.11.2011 р., внесений Кабінетом Міністрів України.

УХВАЛИЛИ:

Пропозиції до проекту Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України у зв’язку з прийняттям Закону України «Про безоплатну правову допомогу», реєстр. № 9496 від 24.11.2011 р., внесеного Кабінетом Міністрів України, надіслати до Комітету Верховної Ради України з питань правової політики, визначеного головним з підготовки даного законопроекту на розгляд Верховної Ради України. 

Таке рішення було підтримано усіма присутніми на засіданні членами  Комітету.

 

Четверте питання порядку денного:

СЛУХАЛИ: Голову Комітету Зарубінського О.О. про уточнений План роботи Комітету Верховної Ради України з питань прав людини, національних меншин і міжнаціональних відносин на лютий – липень 2012 року.

УХВАЛИЛИ:

Схвалити уточнений план роботи Комітету з питань прав людини, національних меншин і міжнаціональних відносин на період десятої сесії Верховної Ради України шостого скликання (лютий - липень 2012 року).

Таке рішення було підтримано усіма присутніми на засіданні членами  Комітету.

 

 

 

 

 

Голова Комітету                                                                     Зарубінський О.О.

 

 

Секретар засідання                                                                Храпов С.А.

 

 

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку