ПРОТОКОЛ № 57

засідання Комітету Верховної Ради України

 з питань прав людини, національних меншин

і міжнаціональних відносин

 

                                                                                            7 вересня 2011 року

                                                                                            15.00

 

 

 

ГОЛОВУЄ: Голова Комітету Зарубінський О.О.

Секретарем засідання обрано одноголосно Храпова С.А.;

ПРИСУТНІ:

народні депутати України - Бондаренко О.Ф., Гнаткевич Ю.В.,     Джемілєв М., Павленко Е.І., Таран В.В., Храпов С.А., (відсутній - Попеску І.В.);

працівники секретаріату Комітету - Сімон В.П., Чигрин А.В.,   Бузницький Ю.В., Буцько О.М., Надточій Л.І., Пантєлєєва О.О., Теплюк В.С.

 

ЗАПРОШЕНІ :

 

-              на розгляд першого питання:

Кармазін Юрій Анатолійович - народний депутат України (відсутній);

Шишкіна Еліна Вікторівна - народний депутат України;

Петьовка Василь Васильович - народний депутат України (відсутній);

         Лутковська Валерія Володимирівна – Урядовий уповноважений у справах Європейського суду з прав людини;

         Василяка Оксана Миколаївна – в.о. директора Центру правової реформи і законопроектних робіт Міністерства юстиції України;

 

-              на розгляд другого питання:

Яценківський Володимир Володимирович – директор Департаменту зв’язків з закордонним українством та культурно-гуманітарного співробітництва Міністерства закордонних справ України;

Зарицький Олексій Михайлович – начальник відділу закордонного українства Департаменту зв’язків з закордонним українством та культурно-гуманітарного співробітництва Міністерства закордонних справ України;

 

-              на розгляд третього питання:

Невідомий Василь Іванович – головний контролер Рахункової палати України, директор Департаменту оборонної та правоохоронної діяльності;

Кушнаренко Григорій Михайлович – начальник відділу Департаменту оборонної та правоохоронної діяльності Рахункової палати України;

Сидоренко Сергій Миколайович – перший заступник Голови Державної пенітенціарної служби України;

Мотлях Сергій Григорович – начальник відділу правового забезпечення Департаменту організаційно-аналітичного, документального та правового забезпечення Державної пенітенціарної служби України;

Соколов Ігор Анатолійович – заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України;

Артеменко Ігор Олександрович – помічник Міністра юстиції України;

Толстанов Олександр Костянтинович – заступник Міністра охорони здоров’я України;

Волченко Надія Яківна – заступник директора Департаменту фінансів оборони, правоохоронних органів і державної безпеки Міністерства фінансів України.

 

ПОРЯДОК  ДЕННИЙ

 

1.       Проект Закону про правовий статус іноземців та осіб без громадянства, реєстр. № 8570 від 26.05.2011 р., внесений Кабінетом Міністрів України (друге читання).

2.       Проект Закону про внесення змін до деяких законів України (щодо закордонних українців), реєстр. № 9047 від 10.08.2011 р., внесений Кабінетом Міністрів України.

3.       Про результати аудиту, проведеного Рахунковою палатою України щодо ефективності використання бюджетних коштів, виділених на виконання Державної програми покращення умов тримання засуджених та осіб, взятих під варту, на 2006 – 2010 роки.

 

Перше питання порядку денного:

СЛУХАЛИ: Голову Комітету Зарубінського О.О. про проект Закону про правовий статус іноземців та осіб без громадянства, реєстр. № 8570 від 26.05.2011 р., внесений Кабінетом Міністрів України (друге читання).

УХВАЛИЛИ:

1.       Внести на розгляд Верховної Ради України проект Закону про правовий статус іноземців та осіб без громадянства, реєстр. № 8570 від 26.05.2011 р., внесений Кабінетом Міністрів України, для прийняття у другому читанні та в цілому.

2. Співдоповідачем з цього питання визначити народного депутата України, Голову Комітету Верховної Ради України з питань прав людини, національних меншин і міжнаціональних відносин Зарубінського Олега Олександровича.

Таке рішення було підтримано усіма присутніми на засіданні членами  Комітету.

 

Друге  питання порядку денного:

СЛУХАЛИ: Голову Комітету Зарубінського О.О. про проект Закону про внесення змін до деяких законів України (щодо закордонних українців), реєстр. № 9047 від 10.08.2011 р., внесений Кабінетом Міністрів України.

УХВАЛИЛИ:

1.       Рекомендувати Верховній Раді України проект Закону про внесення змін до деяких законів України (щодо закордонних українців), реєстр. № 9047 від 10.08.2011 р., внесений Кабінетом Міністрів України, за результатами розгляду у першому читанні прийняти за основу.

2. Співдоповідачем з цього питання визначити народного депутата України, Голову підкомітету з питань жертв політичних репресій, етнополітики, упередження національних конфліктів, біженців, міграції та у зв’язках з українцями, які проживають за кордоном, Гнаткевича Юрія Васильовича.

Таке рішення було підтримано усіма присутніми на засіданні членами  Комітету.

 

Третє питання порядку денного:

СЛУХАЛИ: Голову Комітету Зарубінського О.О. про результати аудиту, проведеного Рахунковою палатою України щодо ефективності використання бюджетних коштів, виділених на виконання Державної програми покращення умов тримання засуджених та осіб, взятих під варту, на 2006 – 2010 роки.

          УХВАЛИЛИ:

1.       Інформацію про результати аудиту, проведеного Рахунковою палатою України щодо ефективності використання бюджетних коштів, виділених на виконання Державної програми покращення умов тримання засуджених та осіб, взятих під варту, на 2006 – 2010 роки, взяти до відома.

2.  Доручити секретаріату Комітету узагальнити висловлені зауваження і пропозиції та підготувати відповідне звернення до Кабінету Міністрів України для врахування їх при підготовці програми покращення умов тримання засуджених та осіб, взятих під варту, на наступний період.

Таке рішення було підтримано усіма присутніми на засіданні членами  Комітету.

 

 

 

 

 

Голова Комітету                                                                         Зарубінський О.О.

 

 

Секретар засідання                                                                    Храпов С.А.

 

 

 

 

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку