ПРОТОКОЛ № 2

засідання Комітету Верховної Ради України

 з питань прав людини, національних меншин

і міжнаціональних відносин

 

                                                                          

 

 

                                                                                                                                                   10 січня 2013 року  14.30

                                                                                             

 

ГОЛОВУЄ: Голова Комітету Пацкан В.В.

ПРИСУТНІ:

народні депутати України -  Бенюк Б.М., Гайдош І.Ф., Джемілєв М., Луценко І.С., Попеску І.В., Самойленко В.П., (відсутні – Герман Г.М., Шевченко А.В.);

працівники секретаріату Комітету - Сімон В.П., Чигрин А.В.,      Буждиган В.П., Бузницький Ю.В., Надточій Л.І., Пантєлєєва О.О., Стеценко Н.В., Теплюк В.С.

 

ПОРЯДОК  ДЕННИЙ

 

1.      Про план роботи Комітету з питань прав людини, національних меншин і міжнаціональних відносин та секретаріату Комітету на лютий – липень 2013 року.

2.      Про пропозиції Комітету з питань прав людини, національних меншин і міжнаціональних відносин до порядку денного другої сесії Верховної Ради України сьомого скликання.

3.      Про затвердження персонального складу підкомітетів Комітету з питань прав людини, національних меншин і міжнаціональних відносин.

4.      Різне.

                       

           Перше питання порядку денного:

 СЛУХАЛИ: Голову Комітету Пацкана В.В. про план роботи Комітету з питань прав людини, національних меншин і міжнаціональних відносин та секретаріату Комітету на лютий – липень 2013 року.

З даного питання виступила заступник завідувача секретаріату Комітету Чигрин А.В., яка у своєму виступі зокрема зазначила, що за дорученням Голови Верховної Ради України Рибака В.В. підготовлено план роботи Комітету з питань прав людини, національних меншин і міжнаціональних відносин та секретаріату Комітету на лютий – липень 2013 року та поінформувала членів Комітету про його основні положення.

В обговоренні зазначеного питання взяли участь: Бенюк Б.М., Джемілєв М., Луценко І.С., Пацкан В.В., Попеску І.В.

         УХВАЛИЛИ:

1.       Проект плану роботи Комітету з питань прав людини, національних меншин і міжнаціональних відносин та секретаріату Комітету на лютий – липень 2013 року прийняти за основу.

2.       Доручити секретаріату Комітету доопрацювати зазначений план роботи з урахуванням додаткових пропозицій народних депутатів України – членів комітету та подати його на підпис Голови Комітету у термін до 12 січня поточного року.

3.       Внести проект постанови Верховної Ради України про проведення парламентських слухань на тему: «Стан дотримання прав людини в Україні»     (12 червня 2013 року).

Таке рішення підтримали усі присутні на засіданні члени Комітету.

 

           Друге   питання порядку денного:

СЛУХАЛИ: Голову Комітету Пацкана В.В. про пропозиції Комітету з питань прав людини, національних меншин і міжнаціональних відносин до порядку денного другої сесії Верховної Ради України сьомого скликання.

З даного питання виступила заступник завідувача секретаріату Комітету Чигрин А.В., яка поінформувала народних депутатів України про перелік законопроектів, які пропонуються до включення до порядку денного другої сесії.

         УХВАЛИЛИ:

Схвалити пропозиції Комітету з питань прав людини, національних меншин і міжнаціональних відносин до порядку денного другої сесії Верховної Ради України сьомого скликання.

Таке рішення підтримали усі присутні на засіданні члени Комітету.

 

Третє питання порядку денного:

СЛУХАЛИ: Голову Комітету Пацкана В.В. про затвердження  персонального складу підкомітетів Комітету з питань прав людини, національних меншин і міжнаціональних відносин.

         Голова Комітету Пацкан В.В. запропонував членам Комітету визначитись щодо своєї участі у створених підкомітетах.

В ході обговорення, у якому взяли участь всі присутні на засідання члени Комітету, були запропоновані наступні пропозиції щодо персонального складу підкомітетів:

1)                підкомітет з питань прав людини

Самойленко Василь Петрович – голова підкомітету;

Луценко Ірина Степанівна;

Шевченко Андрій Віталійович;

2)                підкомітет з питань міжнаціональних відносин:

Попеску Іван Васильович – голова підкомітету;

Герман Ганна Миколаївна;

Джемілєв Мустафа;

3)                підкомітет з питань етнополітики, прав корінних народів та національних меншин України, жертв політичних репресій:

Джемілєв Мустафа - голова підкомітету;

Гайдош Іштван Ференцович;

Попеску Іван Васильович;

4)                підкомітет з питань міграційної політики, громадянства, статусу іноземців та осіб без громадянства, біженців та у зв’язках з українцями, які проживають за кордоном:

Бенюк Богдан Михайлович - голова підкомітету;

Попеску Іван Васильович;

Самойленко Василь Петрович.

         УХВАЛИЛИ:

Затвердити персональний склад підкомітетів Комітету з питань прав людини, національних меншин і міжнаціональних відносин з урахуванням пропозицій народних депутатів України – членів Комітету.

Таке рішення підтримали усі присутні на засіданні члени Комітету.

 

Різне:

СЛУХАЛИ: Голову Комітету Пацкана В.В. про лист Міністерства закордонних справ України щодо підсумків зустрічі Посла України в Польщі М.З.Мальського з Головою Комісії національних та етнічних меншин Сейму Польщі М.Сичем.

         УХВАЛИЛИ: Доручити підкомітету з питань міжнаціональних відносин (голова підкомітету – Попеску І.В.) та секретаріату Комітету підготувати пропозиції щодо можливості здійснення відповідних кроків Комітету з метою активізації взаємодії з Комісією національних та етнічних меншин Сейму Польщі.

Таке рішення підтримали усі присутні на засіданні члени Комітету.

 

         СЛУХАЛИ: Голову Комітету Пацкана В.В. про відзначення Почесною грамотою Верховної Ради України головного консультанта секретаріату Комітету Надточій Ларису Іванівну.

         УХВАЛИЛИ: Порушити питання перед Головою Верховної Ради України про нагородження Почесною грамотою Верховної Ради України головного консультанта секретаріату Комітету Надточій Ларису Іванівну за вагомий особистий внесок у розробку та опрацювання проектів законодавчих актів щодо забезпечення прав і свобод громадян, багаторічну сумлінну працю, високий професіоналізм та у зв’язку  з 55-річчям від дня народження.

Таке рішення підтримали одноголосно усі присутні на засіданні члени Комітету.

 

Голова Комітету                                                                          Пацкан В.В.

 

Секретар Комітету                                                                               Гайдош І.Ф.

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку