ПРОТОКОЛ № 64

засідання Комітету Верховної Ради України

 з питань прав людини, національних меншин

і міжнаціональних відносин

 

                                                                                        21 грудня 2011 року

                                                                                        15.00

 

 

 

ГОЛОВУЄ: Голова Комітету Зарубінський О.О.

Секретарем засідання обрано одноголосно Бондаренко О.Ф.;

ПРИСУТНІ:

народні депутати України – Бондаренко О.Ф., Гнаткевич Ю.В., Джемілєв М., Павленко Е.І., Попеску І.В., Таран В.В., Храпов С.А.;

працівники секретаріату Комітету - Сімон В.П., Чигрин А.В., Буцько О.М., Надточій Л.І., Пантєлєєва О.О., Стеценко Н.В., Теплюк В.С.

 

ЗАПРОШЕНІ :

 

-              на розгляд першого питання:

Профазі Манфред – Голова Представництва Міжнародної організації з міграції (МОМ) в Україні;

Форс Хелен – заступник Голови Представництва Міжнародної організації з міграції (МОМ) в Україні;

Сіренко Надія – спеціаліст з питань законодавства та досліджень Представництва Міжнародної організації з міграції (МОМ) в Україні;

Винниченко Анастасія – помічник-перекладач Голови Представництва Міжнародної організації з міграції (МОМ) в Україні;

Міскова Тетяна – спеціаліст з комунікацій Представництва Міжнародної організації з міграції (МОМ) в Україні;

 

-              на розгляд другого питання:

Заєць Іван Олександрович - народний депутат України (відсутній);

Мірошниченко Юрій Романович - народний депутат України (відсутній);

Гуменюк Олег Іванович - народний депутат України (відсутній);

Дем’яненко Олександр Іванович – начальник управління з питань громадянства Адміністрації Президента України;

Яценківський Володимир Володимирович – директор Департаменту зв’язків із закордонним українством та культурно-гуманітарного співробітництва Міністерства закордонних справ України;

Павличенко Наталія Михайлівна – перший секретар Департаменту зв’язків із закордонним українством та культурно-гуманітарного співробітництва Міністерства закордонних справ України.

 

 

ПОРЯДОК  ДЕННИЙ

 

1.       Підписання Меморандуму про взаєморозуміння і співпрацю між Комітетом Верховної Ради України з питань прав людини, національних меншин і міжнаціональних відносин та Представництвом Міжнародної організації з міграції (МОМ) в Україні.

2.       Проект Закону про внесення змін до деяких законів України (щодо закордонних українців), реєстр. № 9047 від 06.09.2011 р., внесений Кабінетом Міністрів України (друге читання).

 

Перше питання порядку денного:

Голова Комітету Зарубінський О.О., відкриваючи церемонію підписання Меморандуму про взаєморозуміння і співпрацю між Комітетом Верховної Ради України з питань прав людини, національних меншин і міжнаціональних відносин та Представництвом Міжнародної організації з міграції (МОМ) в Україні, наголосив, що це перший документ про співпрацю з представництвом міжнародної організації, укладений Комітетом.

Зарубінський О.О. зазначив, що 2011 рік був вкрай насиченим у плані формування законодавства у сфері міграції. В дуже стислий термін Комітету довелось опрацьовувати низку ключових законів, зокрема: Закон України “Про біженців та осіб, які потребують додаткового або тимчасового захисту в Україні”, нову редакцію Закону “Про правовий статус іноземців та осіб без громадянства”. Голова Комітету подякував Представництву МОМ за оперативно надані пропозиції та зауваження до текстів цих документів на стадії їх підготовки у  Комітеті.

Голова Представництва Міжнародної організації з міграції в Україні Манфред Профазі зауважив, що з метою ефективної допомоги Україні у сфері поліпшення управління міграцією та проведення відповідних реформ, Міжнародна організація з міграції прагнула зміцнити співпрацю з Верховною Радою. І хоча МОМ надає коментарі до міграційного законодавства вже не один рік, цей Меморандум є важливим кроком у підвищенні рівня співпраці з українською законодавчою владою.

Сторони підписали Меморандум про взаєморозуміння і співпрацю між Комітетом Верховної Ради України з питань прав людини, національних меншин і міжнаціональних відносин та Представництвом Міжнародної організації з міграції (МОМ) в Україні.

 

Друге  питання порядку денного:

СЛУХАЛИ: Голову Комітету Зарубінського О.О. про проект Закону про внесення змін до деяких законів України (щодо закордонних українців), реєстр. № 9047 від 06.09.2011 р., внесений Кабінетом Міністрів України (друге читання).

УХВАЛИЛИ:

1.       Внести на розгляд Верховної Ради України проект Закону про внесення змін до деяких законів України (щодо закордонних українців), реєстр. № 9047 від 10.08.2011 р., внесений Кабінетом Міністрів України, для прийняття у другому читанні та в цілому.

2. Співдоповідачем з цього питання визначити народного депутата України, Голову підкомітету з питань жертв політичних репресій, етнополітики, упередження національних конфліктів, біженців, міграції та у зв’язках з українцями, які проживають за кордоном Гнаткевича Юрія Васильовича.

Таке рішення було підтримано усіма присутніми на засіданні членами  Комітету.

 

 

 

 

 

Голова Комітету                                                                     Зарубінський О.О.

 

 

Секретар засідання                                                                Бондаренко О.Ф.

 

 

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку