ПРОТОКОЛ № 54

засідання Комітету Верховної Ради України

 з питань прав людини, національних меншин

і міжнаціональних відносин

 

                                                                                            1 червня 2011 року

                                                                                            15.00

 

 

 

ГОЛОВУЄ: Голова Комітету Зарубінський О.О.

Секретарем засідання обрано одноголосно Бондаренко О.Ф.;

ПРИСУТНІ:

народні депутати України - Бондаренко О.Ф., Гнаткевич Ю.В.,    Джемілєв М., Павленко Е.І., Попеску І.В., Таран В.В., Храпов С.А.;

працівники секретаріату Комітету - Сімон В.П., Чигрин А.В.,   Бузницький Ю.В., Надточій Л.І., Пантєлєєва О.О., Теплюк В.С.

 

ЗАПРОШЕНІ :

-                         на розгляд першого питання:

Дем’яненко Олександр Іванович – керівник управління з питань громадянства Адміністрації Президента України;

-                        на розгляд другого питання:

Ветвицький Дмитро Олександрович - народний депутат України (відсутній);

-                        на розгляд третього питання:

Ємельянова Інна Іванівна – перший заступник Міністра юстиції України;

Науменко Наталія Миколаївна – директор Департаменту у справах біженців Державної міграційної служби України;

Приндюк Геннадій Іполитович – директор Департаменту юридичного забезпечення Державної міграційної служби України;

Михеєнко Максим Михайлович заступник директора міжнародно-правового департаменту – начальник управління правового забезпечення Адміністрації Державної прикордонної служби України;

Діденко Сергій Олексійович – заступник директора Департаменту фінансів соціальної сфери Міністерства фінансів України.

 

ПОРЯДОК  ДЕННИЙ

 

1.       Проект Закону про внесення змін до статті 9 Закону України «Про громадянство України» (щодо національної безпеки), реєстр. № 8468 від 06.05.2011 р., внесений Президентом України.

2.       Проект Закону про внесення змін до статті 9 Закону України «Про громадянство України» щодо підстав не прийняття до громадянства України, реєстр. № 8468-1 від 25.05.2011 р., внесений народним депутатом України Ветвицьким Д.О.

3.       Проект Закону про біженців та осіб, які потребують додаткового або тимчасового захисту, реєстр. № 7252 від 14.10.2010 р., внесений Кабінетом Міністрів України.

 

Перше та друге питання порядку денного:

СЛУХАЛИ: Голову Комітету Зарубінського О.О. про проект Закону про внесення змін до статті 9 Закону України «Про громадянство України» (щодо національної безпеки), реєстр. № 8468 від 06.05.2011 р., внесений Президентом України, та  проект Закону про внесення змін до статті 9 Закону України «Про громадянство України» щодо підстав не прийняття до громадянства України, реєстр. № 8468-1 від 25.05.2011 р., внесений народним депутатом України Ветвицьким Д.О.

УХВАЛИЛИ:

1.       Рекомендувати Верховній Раді України проект Закону про внесення змін до статті 9 Закону України «Про громадянство України» (щодо національної безпеки), реєстр. № 8468 від 06.05.2011 р., внесений Президентом України, та проект Закону про внесення змін до статті 9 Закону України «Про громадянство України» щодо підстав не прийняття до громадянства України, реєстр. № 8468-1 від 25.05.2011 р., внесений народним депутатом України Ветвицьким Д.О., включити до порядку денного восьмої сесії Верховної Ради України шостого скликання.

2.       Співдоповідачем з цього питання визначити народного депутата України, Голову підкомітету з питань жертв політичних репресій, етнополітики, упередження національних конфліктів, біженців, міграції та у зв’язках з українцями, які проживають за кордоном Гнаткевича Юрія Васильовича.

Таке рішення було підтримано усіма присутніми на засіданні членами  Комітету.

 

Третє  питання порядку денного:

СЛУХАЛИ: Голову Комітету Зарубінського О.О. про проект Закону про біженців та осіб, які потребують додаткового або тимчасового захисту, реєстр. № 7252 від 14.10.2010 р., внесений Кабінетом Міністрів України.

УХВАЛИЛИ:

1.       Рекомендувати Верховній Раді України проект Закону про біженців та осіб, які потребують додаткового або тимчасового захисту, реєстр. № 7252 від 14.10.2010 р., внесений Кабінетом Міністрів України, прийняти за основу.

2.       Співдоповідачем з цього питання визначити народного депутата України, Голову підкомітету з питань жертв політичних репресій, етнополітики, упередження національних конфліктів, біженців, міграції та у зв’язках з українцями, які проживають за кордоном Гнаткевича Юрія Васильовича.

Результати голосування:

«за» - 7 ;

«проти» - 1

 

 

 

 

Голова Комітету                                                                         Зарубінський О.О.

 

 

Секретар засідання                                                                    Бондаренко О.Ф.

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку