ПРОТОКОЛ № 59

засідання Комітету Верховної Ради України

 з питань прав людини, національних меншин

і міжнаціональних відносин

 

                                                                                            5 жовтня 2011 року

                                                                                            15.00

 

 

 

ГОЛОВУЄ: Голова Комітету Зарубінський О.О.

Секретарем засідання обрано одноголосно Храпова С.А.;

ПРИСУТНІ:

народні депутати України - Гнаткевич Ю.В., Павленко Е.І., Таран В.В., Храпов С.А., (відсутні - Бондаренко О.Ф., Джемілєв М., Попеску І.В.);

працівники секретаріату Комітету - Сімон В.П., Чигрин А.В., Буцько О.М., Надточій Л.І., Пантєлєєва О.О., Стеценко Н.В., Теплюк В.С.

 

ЗАПРОШЕНІ :

 

-              на розгляд першого питання:

Білозір Оксана Володимирівна - народний депутат України (відсутня);

Крачковський Ігор Володимирович – радник відділу закордонного українства Департаменту зв’язків із закордонним українством та культурно-гуманітарного співробітництва Міністерства закордонних справ України;

Шолом Володимир Федорович - радник відділу закордонного українства Департаменту зв’язків із закордонним українством та культурно-гуманітарного співробітництва Міністерства закордонних справ України;

Брусило Валентина Іванівна – начальник відділу фінансів науки Департаменту фінансів соціальної сфери Міністерства фінансів України;

 

-              на розгляд другого питання:

Фельдман Олександр Борисович – народний депутат України (відсутній);

 

-              на розгляд третього питання:

Павловський Андрій Михайлович – народний депутат України (відсутній);

Кудін Валентина Анатоліївна – начальник відділу реформування пенсійної системи Департаменту пенсійного забезпечення Міністерства соціальної політики України;

 

-              на розгляд четвертого питання:

Хара Василь Георгійович – народний депутат України (відсутній);

Диметренко Світлана Юріївна – начальник відділу удосконалення законодавства у сфері загальнообов’язкового державного соціального страхування та партнерства Міністерства соціальної політики України.

ПОРЯДОК  ДЕННИЙ

 

1.       Проект Закону про державну підтримку Української Спільноти за кордоном, реєстр. № 6047 від 08.02.2010 р., внесений народним депутатом України Білозір О.В.

2.       Про відкликання та зняття з розгляду проекту Закону про внесення змін і доповнень до Закону України «Про Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини» (щодо обов’язковості рішень омбудсмена про усунення порушень прав і свобод громадян), реєстр. № 2569 від 27.05.2008 р., внесений народним депутатом України Фельдманом О.Б.

3.       Проект Закону про недопущення погіршення пенсійного забезпечення громадян України, реєстр. № 9004 від 18.07.2011 р., внесений народними депутатами України Павловським А.М., Сочкою О.О., В’язівським В.М.

4.       Проект Закону про внесення змін до Закону України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності та витратами, зумовленими похованням» (щодо збереження страхового стажу застрахованим особам, які знаходяться у відпустці по догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку), реєстр. № 8776 від 07.07.2011 р., внесений народними депутатами України       Харою В.Г., Сухим Я.М., Стояном О.М.

5.       Різне.

 

Перше питання порядку денного:

СЛУХАЛИ: Голову Комітету Зарубінського О.О. про проект Закону про державну підтримку Української Спільноти за кордоном, реєстр. № 6047 від 08.02.2010 р., внесений народним депутатом України Білозір О.В.

УХВАЛИЛИ:

Перенести розгляд проекту Закону про державну підтримку Української Спільноти за кордоном, реєстр. № 6047 від 08.02.2010 р., внесений народним депутатом України Білозір О.В.

Таке рішення було підтримано усіма присутніми на засіданні членами  Комітету.

 

Друге  питання порядку денного:

СЛУХАЛИ: Голову Комітету Зарубінського О.О. про відкликання та зняття з розгляду проекту Закону про внесення змін і доповнень до Закону України «Про Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини» (щодо обов’язковості рішень омбудсмена про усунення порушень прав і свобод громадян), реєстр. № 2569 від 27.05.2008 р., внесений народним депутатом України Фельдманом О.Б.

УХВАЛИЛИ:

1.      Рекомендувати Верховній Раді України погодитися з пропозицією народного депутата України Фельдмана О.Б. про відкликання проекту Закону про внесення змін і доповнень до Закону України «Про Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини» (щодо обов’язковості рішень омбудсмена про усунення порушень прав і свобод громадян), поданого ним на розгляд Верховної Ради України, реєстр. № 2569 від 27.05.2008 р., та зняти його з розгляду порядку денного сесії Верховної Ради України.

2.      Співдоповідачем з цього питання визначити народного депутата України, Голову підкомітету з питань прав людини Павленка Едуарда Івановича.

Таке рішення одноголосно підтримали усі присутні на засіданні члени Комітету.

 

Третє  питання порядку денного:

СЛУХАЛИ: Голову Комітету Зарубінського О.О. про проект Закону про недопущення погіршення пенсійного забезпечення громадян України, реєстр. № 9004 від 18.07.2011 р., внесений народними депутатами України Павловським А.М., Сочкою О.О., В’язівським В.М.

УХВАЛИЛИ:

Пропозиції до проекту Закону про недопущення погіршення пенсійного забезпечення громадян України, реєстр. № 9004 від 18.07.2011 р., внесений народними депутатами України Павловським А.М., Сочкою О.О., В’язівським В.М., надіслати до Комітету Верховної Ради України у справах пенсіонерів, ветеранів та інвалідів, визначеного головним з підготовки даного законопроекту на розгляд Верховної Ради України. 

Таке рішення було підтримано усіма присутніми на засіданні членами  Комітету.

 

Четверте  питання порядку денного:

СЛУХАЛИ: Голову Комітету Зарубінського О.О. про проект Закону про внесення змін до Закону України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності та витратами, зумовленими похованням» (щодо збереження страхового стажу застрахованим особам, які знаходяться у відпустці по догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку), реєстр. № 8776 від 07.07.2011 р., внесений народними депутатами України Харою В.Г., Сухим Я.М., Стояном О.М.

УХВАЛИЛИ:

1.       Рекомендувати Верховній Раді України проект Закону про внесення змін до Закону України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності та витратами, зумовленими похованням» (щодо збереження страхового стажу застрахованим особам, які знаходяться у відпустці по догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку), реєстр. № 8776 від 07.07.2011 р., внесений народними депутатами України Харою В.Г., Сухим Я.М., Стояном О.М., прийняти за основу.

2.       Висновок з цього питання надіслати до Комітету Верховної Ради України з питань соціальної політики та праці, визначеного головним з підготовки даного законопроекту на розгляд Верховної Ради України. 

Таке рішення було підтримано усіма присутніми на засіданні членами  Комітету.

 

 

 

 

 

Голова Комітету                                                                     Зарубінський О.О.

 

 

Секретар засідання                                                                Храпов С.А.

 

 

 

 

 

 

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку