ПРОТОКОЛ № 55

засідання Комітету Верховної Ради України

 з питань прав людини, національних меншин

і міжнаціональних відносин

 

                                                                                            15 червня 2011 року

                                                                                            15.00

 

 

 

ГОЛОВУЄ: Голова Комітету Зарубінський О.О.

Секретарем засідання обрано одноголосно Храпова С.А.;

ПРИСУТНІ:

народні депутати України - Гнаткевич Ю.В., Джемілєв М., Попеску І.В., Таран В.В., Храпов С.А., (відсутні - Бондаренко О.Ф., Павленко Е.І.);

працівники секретаріату Комітету - Сімон В.П., Чигрин А.В.,   Бузницький Ю.В., Буцбко О.М., Надточій Л.І., Пантєлєєва О.О., Теплюк В.С.

 

ЗАПРОШЕНІ :

 

-              на розгляд першого питання:

Мірошниченко Юрій Романович – представник Президента України у Верховній Раді України, народний депутат України (відсутній);

 

-              на розгляд другого питання:

Ветвицький Дмитро Олександрович - народний депутат України (відсутній);

 

-              на розгляд третього питання:

Марущенко Володимир Станіславович - народний депутат України;

 

-              на розгляд п’ятого  питання:

Кочергіна Наталія Василівна – головний економіст-фінансист відділу фінансів фізичної культури, спорту та молодіжної політики Міністерства фінансів України.

 

ПОРЯДОК  ДЕННИЙ

 

1.       Проект Закону про внесення змін до статті 9 Закону України «Про громадянство України» (щодо національної безпеки), реєстр. № 8468 від 06.05.2011 р., внесений Президентом України.

2.       Проект Закону про внесення змін до статті 9 Закону України «Про громадянство України» щодо підстав не прийняття до громадянства України, реєстр. № 8468-1 від 25.05.2011 р., внесений народним депутатом України Ветвицьким Д.О.

3.       Проект Постанови про проведення парламентських слухань на тему: «Етнонаціональна політика: здобутки та перспективи» (19 жовтня 2011 року), реєстр. № 8546 від 19.05.2011 р., внесений народними депутатами України Жванією Д.В., Марущенком В.С., Білозір О.В., Стретовичем В.М.

4.       Проект Постанови про відкликання проекту Закону України «Про звернення громадян» щодо удосконалення порядку розгляду звернень, реєстр. № 6587, поданого народним депутатом України Мірошниченком Ю.Р.

5.       Проект Закону про протидію торгівлі людьми, реєстр. № 8469 від 10.05.2011 р., внесений народним депутатом України Зарубінським О.О.

 

Перше та друге питання порядку денного:

СЛУХАЛИ: Голову Комітету Зарубінського О.О. про проект Закону про внесення змін до статті 9 Закону України «Про громадянство України» (щодо національної безпеки), реєстр. № 8468 від 06.05.2011 р., внесений Президентом України, та  проект Закону про внесення змін до статті 9 Закону України «Про громадянство України» щодо підстав не прийняття до громадянства України, реєстр. № 8468-1 від 25.05.2011 р., внесений народним депутатом України Ветвицьким Д.О.

УХВАЛИЛИ:

1. Внести подання про розгляд Верховною Радою України проекту Закону про внесення змін до статті 9 Закону України «Про громадянство України» (щодо національної безпеки), реєстр. № 8468 від 06.05.2011 р., внесений Президентом України, та  проекту Закону про внесення змін до статті 9 Закону України «Про громадянство України» щодо підстав не прийняття до громадянства України, реєстр. № 8468-1 від 25.05.2011 р., внесений народним депутатом України Ветвицьким Д.О.

2. Співдоповідачем з цього питання визначити народного депутата України, Голову Комітету Верховної Ради України з питань прав людини, національних меншин і міжнаціональних відносин Зарубінського Олега Олександровича.

 

Третє  питання порядку денного:

СЛУХАЛИ: Голову Комітету Зарубінського О.О. про проект Постанови про проведення парламентських слухань на тему: «Етнонаціональна політика: здобутки та перспективи» (19 жовтня 2011 року), реєстр. № 8546 від    19.05.2011 р., внесений народними депутатами України Жванією Д.В., Марущенком В.С., Білозір О.В., Стретовичем В.М.

         УХВАЛИЛИ:

1.       Рекомендувати Верховній Раді України проект Постанови про проведення парламентських слухань на тему: «Етнонаціональна політика: здобутки та перспективи» (19 жовтня 2011 року), реєстр. № 8546 від    19.05.2011 р., внесений народними депутатами України Жванією Д.В., Марущенком В.С., Білозір О.В., Стретовичем В.М., прийняти за основу та в цілому.

2.       Співдоповідачем з цього питання визначити народного депутата України, Голову підкомітету з питань жертв політичних репресій, етнополітики, упередження національних конфліктів, біженців, міграції та у зв’язках з українцями, які проживають за кордоном Гнаткевича Юрія Васильовича.

Таке рішення було підтримано усіма присутніми на засіданні членами  Комітету.

 

Четверте  питання порядку денного:

СЛУХАЛИ: Голову Комітету Зарубінського О.О. про проект Постанови про відкликання проекту Закону України «Про звернення громадян» щодо удосконалення порядку розгляду звернень, реєстр. № 6587, поданого народним депутатом України Мірошниченком Ю.Р.

УХВАЛИЛИ:

1.       Рекомендувати Верховній Раді України зняти з розгляду порядку денного сесії Верховної Ради України проект Закону України про внесення змін до Закону України «Про звернення громадян» (щодо удосконалення порядку розгляду звернень), реєстр. № 6587 від 24.06.2010 р., внесений народним депутатом України  Мірошниченком Ю.Р.

2.       Співдоповідачем з цього питання визначити народного депутата України, Голову підкомітету з питань прав людини Павленка Едуарда Івановича.

Таке рішення було підтримано усіма присутніми на засіданні членами  Комітету.

 

П’яте  питання порядку денного:

СЛУХАЛИ: Голову Комітету Зарубінського О.О. про проект Закону про протидію торгівлі людьми, реєстр. № 8469 від 10.05.2011 р., внесений народним депутатом України Зарубінським О.О.

УХВАЛИЛИ:

1.       Рекомендувати Верховній Раді України проект Закону про протидію торгівлі людьми, реєстр. № 8469 від 10.05.2011 р., внесений народним депутатом України Зарубінським О.О., прийняти за основу.

2.       Висновок з цього питання надіслати до Комітету Верховної Ради України з питань боротьби з організованою злочинністю і корупцією, визначеного головним з підготовки даного законопроекту на розгляд Верховної Ради України. 

Таке рішення було підтримано усіма присутніми на засіданні членами  Комітету.

 

 

 

 

 

Голова Комітету                                                                         Зарубінський О.О.

 

 

Секретар засідання                                                                    Храпов С.А.

 

 

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку