Круглий стіл на тему: «Проблема гендерної рівності у миротворчих процесах та миробудівництві»

27 жовтня 2021, 16:05

27 жовтня відбувся круглий стіл на тему: «Проблема гендерної рівності у миротворчих процесах та миробудівництві» у форматі відеоконференції.

Учасники заходу обговорили питання реалізації Національного плану дій з виконання резолюції Ради Безпеки ООН 1325 “Жінки, мир, безпека” на період до 2025 року; забезпечення гендерного балансу у секторі безпеки; залучення жінок до миротворчості та миробудівництва в Україні; актуальні завдання щодо створення рівних можливостей для жінок і чоловіків у миротворчих процесах та миротворенні. Також під час роботи круглого столу обговорювались проблемні питання щодо розслідування злочинів, пов’язаних із сексуальним насильством стосовно жінок, під час збройного конфлікту; стан впровадження гендерної політики у діяльність Збройних Сил України; участь жінок у поліцейській діяльності України. Представниця «ООН Жінки» Анастасія Калашник ознайомила учасників з міжнародним досвідом участі жінок у миротворчих процесах та миробудівництві.

В заході взяли участь: Голова Комітету Дмитро Лубінець, Заступник голови Комітету Неллі Яковлєва, заступниця Міністра соціальної політики України з питань європейської інтеграції Ольга Ревук,  Урядова уповноважена з питань гендерної політики Катерина Левченко, Представник Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини Віктор Іванкевич, широке коло представників органів державної влади, міжнародних та громадських правозахисних організацій.

Аудіозапис заходу:

Відеозапис заходу: