У Верховній Раді України відкрито фотовиставку "Новий дім Україна" з нагоди Всесвітнього дня біженців

 

Відкриваючи захід, голова Комітету з питань прав людини, національних меншин і міжнаціональних відносин Валерій Пацкан зазначив, зокрема, що фотовиставку організовано Комітетом спільно з Регіональним Представництвом Управління Верховного Комісара ООН у справах біженців (УВКБ ООН) у Білорусі, Молдові та Україні.

"Один день року, коли ми з особливою увагою ставимося до проблем біженців, не може докорінно змінити положення цих людей, але він змушує всіх нас задуматися про тих, для кого така подорож – змушений стан, а не привілей", - зазначив Валерій Пацкан.

За його словами, цей захід - "не випадковість, а результат системної роботи, яку здійснює Комітет у співпраці з Регіональним Представництвом УВКБ ООН". В.Пацкан наголосив також, що в усіх скликаннях Верховної Ради Комітет з питань прав людини, національних меншин і міжнаціональних відносин традиційно працює над законопроектами з питань правового статусу іноземців, біженців та осіб, що потребують додаткового захисту.

"Переконаний, що співпраця та обмін досвідом з УВКБ ООН є дієвим інструментом вдосконалення українського законодавства та приведення його до міжнародних стандартів згідно із зобов`язаннями України, відповідно до Конвенції ООН про статус біженців та інших міжнародних документів в цій сфері",- сказав В.Пацкан.

Він також наголосив, що фотовиставка "Новий дім Україна" є нагодою ознайомити присутніх із ситуацією в якій перебувають біженці, з їх особистими історіями. "Це ще один привід згадати про всіх постраждалих, які не з власної волі втратили домівки, сім’ю, рідних та активізувати дії на їх підтримку",- підсумував голова Комітету..

В.Пацкан також звернув увагу присутніх на те, що частина експозиції фотовиставки присвячена Верховному комісару Ліги Націй у справах біженців Фрітьофу Нансену. Голова парламентського Комітету також зазначив, що у 1954 році Нансеном була започаткована премія за діяльність із захисту прав біженців, єдиним лауреатом якої в Україні є член Комітету, голова Меджлісу кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв.

Регіональний Представник УВКБ ООН у справах біженців Олдріх Андрисек у виступі наголосив: "Ми не повинні забувати, що біженці, як і інші громадяни, мають право на освіту та прибуткове працевлаштування".

За його словами, саме на те, щоб допомагати біженцям інтегруватися в новій країні, зменшувати їхню залежність від зовнішньої  допомоги спрямовані зусилля працівників проекту "Місцева інтеграція біженців", який фінансується ЄС та впроваджується УВКБ ООН.

                           

                 

 

 

                 

 

                 

 

 

                                                                           *Фотографії надано Інформаційним управлінням Апарату Верховної Ради України

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                                                                               * Фотографії надано Інформаційним управлінням Апарату Верховної Ради України.

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“Архів документів”

26 листопада 2014 14:09
18 вересня 2014 12:09
26 червня 2014 16:06
19 червня 2014 13:57
19 червня 2014 13:52
10 червня 2014 09:59
22 травня 2014 12:21
06 травня 2014 09:29
05 травня 2014 17:37
27 березня 2014 12:33