30 квітня 2014 року Голова Комітету Верховної ради України з питань прав людини, національних меншин і міжнаціональних відносин здійснив робочу поїздку до Миколаївщини. Метою візиту було здійснення моніторингу фактичної ситуації в Миколаївській області в розрізі забезпечення прав і свобод громадян на фоні штучного нагнітання в регіоні сепаратистських настроїв, підвищення рівня небезпеки щодо прямої військової агресії сторонньої держави тощо.

Вивчаючі на місці із активом області фактичну ситуацію Валерій Пацкан зустрівся з командиром неполітичної громадської організації “Народне ополчення Миколаєва”, начальником Об’єднаного штабу з взаємодії правоохоронних органів і громадських організацій Миколаївської області Миколою Тросіненком.

Під час зустрічі командир Народного ополчення Миколаєва поінформував голову парламентського комітету про організацію та розгортання громадянського самозахисту та оборони від сепаратистів, терористів і диверсантів; залучення небайдужих громадян до громадянських загонів самозахисту та самооборони; їх всебічну спеціальну підготовку; забезпечення захисними засобами тощо.

Микола Тросіненко закцентував увагу парламентаря на тому, що основним завданням, виконання якого зараз є вкрай необхідним для забезпечення безпеки миколаївців, їхніх прав і свобод, є належна цілодобова координація роботи ополчення з підрозділами міліції, СБУ, МНС тощо. За словами командира Народного ополчення Миколаївщини саме цим і опікується спеціально створений в області об’єднаний штаб. Також Микола Тросіненко зазначив, що, нажаль, на тлі активізації диверсійних груп на території області, ситуація ускладнюється штучним нагнітанням із боку маргінальних політичних сил, сепаратистських організацій і окремих політиків, які намагаються використати ситуацію в своїх суто корисних анти державницьких інтересах.

Своєю чергою Валерій Пацкан закцентував увагу керівника об’єднаного штабу Миколаївщини на необхідності докладання всіх зусиль щодо недопущення підчас попередження та припинення радикалістських акцій  окремих груп населення  утиску прав і законних інтересів на тлі мовного, національного та релігійного аспектів. На це Микола Тросіненко зазначив, що очолюване ним народне ополчення зробить усе, щоб “жоден миколаївець, незалежно від того, якої національності він є, якою мовою він говорить чи до якої ходить церкви, не зазнав утиску його законних громадянських прав”.

  

 

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“Архів документів”

26 листопада 2014 14:09
18 вересня 2014 12:09
26 червня 2014 16:06
19 червня 2014 13:57
19 червня 2014 13:52
10 червня 2014 09:59
22 травня 2014 12:21
06 травня 2014 09:29
05 травня 2014 17:37
27 березня 2014 12:33