Про доступ до публічної інформації

 

У питаннях доступу до публічної інформації Комітет керується:

 

1.  Законом України «Про доступ до публічної інформації» від 13.01.2011 № 2939-VІ

2.  Розпорядженням Голови Верховної Ради України «Про забезпечення виконання Закону України "Про доступ до публічної інформації" в Апараті Верховної Ради України» від 11 травня 2011 р. №393.

3.  Розпорядженням Керівника Апарату Верховної Ради України від 31.05.2011 р. №2941 «Про затвердження розміру фактичних витрат на копіювання або друк документів, що надаються за запитами на інформацію, та порядку відшкодування цих витрат»(Із змінами, внесеними згідно з Розпорядженням Керівника Апарату Верховної Ради України N 230 від 30.01.2012)

 

Відповідно до Закону України «Про доступ до публічної інформації» і Розпорядження Голови Верховної Ради України "Про забезпечення виконання Закону України "Про доступ до публічної інформації" в Апараті Верховної Ради України" розпорядником публічної інформації є Апарат Верховної Ради України стосовно інформації:

що  була отримана або створена в процесі реалізації Верховною Радою України, її органами повноважень, передбачених законодавчими актами, та яка знаходиться у володінні Апарату Верховної Ради України;

що  була отримана або створена Апаратом Верховної Ради України в процесі забезпечення діяльності Верховної Ради України та її органів, та яка знаходиться у володінні Апарату Верховної Ради України.

 

Комітет не є розпорядником інформації за запитами на інформацію:

· адресованими безпосередньо до народних депутатів України, посадових осіб Верховної Ради України;

· стосовно інформації інших органів влади України, органів влади інших держав, міжнародних організацій;

· стосовно інформації, яка може бути отримана шляхом узагальнення, аналітичної обробки даних або потребує створення в інший спосіб.

 

 

Структурним підрозділом з питань запитів на публічну інформацію, розпорядником якої є Апарат Верховної Ради України, визначене Інформаційне управління Апарату Верховної Ради України.

Електронні запити на інформацію подаються запитувачами шляхом їх надсилання на єдину електронну адресу (електронну пошту) запитів на інформацію Апарату Верховної Ради України - infzapyt@rada.gov.ua або шляхом заповнення та подання електронної форми запиту на отримання публічної інформації, розміщеної на офіційному веб-сайті Верховної Ради України, і приймаються Інформаційним управлінням Апарату Верховної Ради України централізовано.


                               

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“Додаткова інформація”