Відбулось засідання Комітету

11 жовтня 2024, 14:55

Комітет Верховної Ради України з питань прав людини, деокупації та реінтеграції тимчасово окупованих територій України, національних меншин і міжнаціональних відносин на своєму засіданні 11 жовтня 2024 року розглянув низку законопроектів.

Так, Верховній Раді України рекомендовано проект Закону України про внесення змін до деяких законів України щодо врегулювання питання стосовно реалізації права на отримання громадянства України другим із подружжя громадянина України, який бере (брав) участь у захисті територіальної цілісності та недоторканності України, а також щодо деяких інших питань, пов’язаних із громадянством, імміграцією та правовим статусом іноземців та осіб без громадянства, реєстр. № 12032 від 16.09.2024, поданий народним депутатом України Задорожним А.В. та іншими народними депутатами України, включити до порядку денного дванадцятої сесії Верховної Ради України дев’ятого скликання та за наслідками розгляду в першому читанні прийняти за основу і в цілому.

У висновках, наданих головним комітетам, рекомендовано:

проект Закону України про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення порядку працевлаштування іноземців в Україні, реєстр. № 11405 від 15.07.2024, поданий народним депутатом України Цибою Т.В. та іншими народними депутатами України, за наслідками розгляду у першому читанні відхилити;

проект Закону України про внесення змін до статті 7 Закону України "Про компенсацію за пошкодження та знищення окремих категорій об’єктів нерухомого майна внаслідок бойових дій, терористичних актів, диверсій, спричинених збройною агресією Російської Федерації проти України, та Державний реєстр майна, пошкодженого та знищеного внаслідок бойових дій, терористичних актів, диверсій, спричинених збройною агресією Російської Федерації проти України" щодо деяких питань поновлення розгляду заяв про надання компенсації за знищений об’єкт нерухомого майна, реєстр. № 12071 від 25.09.2024, поданий народними депутатами України Гнатенком В.С. та Морозом В.В., за наслідками розгляду у першому читанні прийняти за основу.

Також Комітету Верховної Ради України з питань правоохоронної діяльності рекомендовано врахувати зауваження Комітету при опрацюванні проекту Закону України про внесення змін до Кримінального процесуального кодексу України та Закону України "Про запобігання та протидію домашньому насильству" щодо встановлення відповідальності за злочинне переслідування (сталкінг), реєстр. № 12088 від 02.10.2024, поданого народним депутатом України Володіною Д.А. та іншими народними депутатами України.