Відбулось засідання Комітету

24 вересня 2024, 12:25

  

Комітет Верховної Ради України з питань прав людини, деокупації та реінтеграції тимчасово окупованих територій України, національних меншин і міжнаціональних відносин на своєму засіданні розглянув низку законопроектів.

Так, Верховній Раді України рекомендовано проект Закону України про статус осіб, постраждалих від сексуального насильства, пов’язаного зі збройною агресією Російської Федерації проти України, та невідкладні проміжні репарації, реєстр. № 10132 від 09.10.2023, поданий народним депутатом України Бардіною М.О. та іншими народними депутатами України, за результатами розгляду прийняти в другому читанні та в цілому.

У висновках, наданих головним комітетам, рекомендовано:

проект Закону України про внесення змін до деяких законодавчих актів України у зв’язку з Рішенням Конституційного Суду України  від 14 лютого 2024 року № 1-р(II)/2024 щодо гарантування захисту прав і свобод особи за рішенням Європейського суду з прав людини, реєстр. № 11508 від 21.08.2024, поданий Кабінетом Міністрів України, за наслідками розгляду у першому читанні прийняти за основу;

проект Закону України про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо приведення термінології у відповідність до Закону України "Про захист прав споживачів", реєстр. № 11478 від 13.08.2024, поданий народним депутатом України Бурмічем А.П., за наслідками розгляду у першому читанні прийняти за основу.

Також затверджено звіт про підсумки роботи Комітету Верховної Ради України з питань прав людини, деокупації та реінтеграції тимчасово окупованих територій України, національних меншин і міжнаціональних відносин за період одинадцятої сесії Верховної Ради України дев’ятого скликання.