Відбулось засідання Комітету

01 серпня 2024, 13:07

1 серпня 2024 року відбулось засідання Комітету Верховної Ради України з питань прав людини, деокупації та реінтеграції тимчасово окупованих територій України, національних меншин і міжнаціональних відносин.

В ході засідання члени Комітету в порядку підготовки до другого читання розглянули проект Закону України про внесення змін до деяких законів України щодо правового статусу іноземців та осіб без громадянства, які беруть участь у захисті територіальної цілісності та недоторканності України, реєстр. № 9585 від 07.08.2023, поданий Кабінетом Міністрів України, та рекомендували Верховній  Раді України за результатами розгляду прийняти його в другому читанні та в цілому.

Також в рамках здійснення контрольної функції заслухано звіт Рахункової палати про результати міжнародного координованого аудиту ефективності на тему «Житлові приміщення для внутрішньо переміщених осіб: сприяння інтеграції родин за новим місцем проживання за підтримки Федеративної Республіки Німеччина в умовах воєнного стану». За результатами розгляду звіту надані відповідні рекомендації Міністерству з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України та Державній спеціалізованій фінансовій установі «Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву».