Заступниця голови Комітету Неллі Яковлєва взяла участь у Форумі національних меншин України: гармонія відносин, захист прав, європейська перспектива

10 червня 2024, 11:43

 

7 червня 2024 року відбувся Форум національних меншин України: гармонія відносин, захист прав, європейська перспектива. На заході, на якому обговорювались законодавчі ініціативи у сфері захисту прав національних меншин (спільнот) України, забезпечення їм всебічних можливостей для гідного виразу і розвитку своєї ідентичності, Комітет представляла заступниця голови Комітету - голова профільного підкомітету з питань прав людини та антидискримінації Яковлєва Неллі Іллівна.

Подібні заходи є важливою складовою роботи Комітету, який, при розробці законопроектів у відповідній сфері, виступає головним з їх підготовки до розгляду в парламенті. Нещодавно оновлений Закон України «Про національні меншини (спільноти) України», який опрацьовувався Комітетом, став вагомим елементом євроінтеграційних зусиль держави.

«Зараз є усі необхідні умови для формування та впровадження системної етнополітики в державі: радикально оновлене законодавство у зв’язку з євроінтеграційним процесом, його активна імплементація на рівні виконавчої влади, діалог з представниками національних меншин. Україна прагне створити належні умови для реалізації і захисту прав усіх осіб, які належать до національних меншин (спільнот) України, збереження і розвитку їх мовної, культурної, етнічної, релігійної самобутності. Але нам потрібно ще посилити антидискримінаційне законодавство. У результаті ми отримаємо міжнаціональну консолідацію, посилення довіри від міжнародних партнерів, а також європейські стандарти демократії», - наголосила під час свого виступу Неллі Яковлєва.