«Толерантність та повага повинні стати основою взаємин нашого суспільства», - заступниця голови Комітету Неллі Яковлєва

17 травня 2024, 09:27

 

Міжнародний день проти гомофобії, трансфобії та біфобії (IDAHOTB) відзначається 17 травня вже в двадцятий раз. У цей день ми вшановуємо природню різноманітність та підтримуємо інклюзивне суспільство, де кожна людина має право на свою ідентичність та любов.

Цей день є ще однією можливістю для широкого інформування громадськості про реальні проблеми, з якими стикаються представники ЛГБТІК+ спільноти в Україні. Завдяки зусиллям активістів та громадських організацій вдається привернути увагу до випадків дискримінації, насильства та порушень прав людини, а також підкреслити необхідність законодавчих змін, спрямованих на захист зазначеної категорії осіб.

Сподіваюсь, що урядовий законопроект реєстр. № 5488, яким пропонується додати до обтяжуючих обставин за адміністративне правопорушення вчинення такого правопорушення з мотивів нетерпимості за ознаками раси, кольору шкіри, релігійних переконань, сексуальної орієнтації, транссексуальності, інвалідності, мови, буде винесений до сесійної зали і проголосований Верховною Радою України.

Толерантність та повага повинні стати основою взаємин нашого суспільства!