«У Міжнародний день боротьби за ліквідацію насильства щодо жінок важливо наголосити, що ми прагнемо побудувати суспільство з нульовою толерантністю до усіх проявів насильства», – заступник голови Комітету Верховної Ради України з питань прав людини, деокупації та реінтеграції тимчасово окупованих територій України, національних меншин і міжнаціональних відносин Неллі Яковлєва

25 листопада 2023, 06:55

 

На жаль, протягом широкомасштабного вторгнення рф в Україну кількість випадків домашнього насильства значно збільшилась, є багато постраждалих від сексуального насильства, пов’язаного з конфліктом. Парламент на минулому засіданні у першому читанні підтримав законопроект щодо застосування обмежувальних заходів протидії домашньому насильству (реєстр. № 5629), ще раз підкресливши необхідність подолання цього ганебного явища.

Формування сталої культури поваги до честі і гідності кожної особи сьогодні повинно бути в пріоритеті. Верховна Рада України буде посилювати відповідальність за вчинення насильства, щоб правоохоронні органи мали інструменти карати кривдників, щоб жертви насильства могли реалізувати право на справедливість і отримати комплексну допомогу.