Комітет рекомендує парламенту прийняти в другому читанні та в цілому законопроект (реєстр. № 9199)

24 травня 2023, 16:10

Комітет Верховної Ради України з питань прав людини рекомендує парламенту прийняти в другому читанні та в цілому проект Закону України про внесення змін до Закону України "Про соціальний і правовий захист осіб, стосовно яких встановлено факт позбавлення особистої свободи внаслідок збройної агресії проти України, та членів їхніх сімей" щодо розширення переліку підстав для встановлення факту позбавлення особи особистої свободи внаслідок збройної агресії проти України та приведення окремих його положень у відповідність до чинного законодавства, реєстр. № 9199 від 11.04.2022, поданий народним депутатом України Задорожним А.В. та іншими народними депутатами України.

На своєму засіданні, проведеному 24 травня 2023 року, народні депутати України – члени Комітету одноголосно підтримали рішення про затвердження остаточної редакції вказаного проекту Закону, яким перелік підстав для встановлення факту позбавлення особи особистої свободи внаслідок збройної агресії проти України доповнюється документом, що підтверджує участь особи не тільки в АТО та ООС, а й у здійсненні заходів, необхідних для забезпечення оборони України, захисту безпеки населення та інтересів держави у зв’язку з військовою агресією російської федерації проти України.

Законопроект є важливою частиною законодавчих змін, спрямованих на своєчасне реагування державою на нові виклики, зумовлені широкомасштабним військовим вторгненням держави-агресора на територію України.