Голова Комітету Андрій Задорожний провів робочу зустріч з Головою Моніторингової Місії ООН з прав людини в Україні Матільдою Богнер

16 березня 2023, 12:08

  

Під час зустрічі були обговорені найбільш актуальні питання, що стосуються захисту прав людини в Україні, оскільки  Моніторингова місія ООН з прав людини в Україні, відповідно до свого мандату, продовжує документувати порушення норм міжнародного гуманітарного права та міжнародного права прав людини, встановлювати факти та обставини, пов’язані з потенційними порушеннями прав людини у зв’язку з військовою агресією Російської Федерації проти України.

Враховуючи, що цей напрям роботи Моніторингової Місії, в тому числі, включає аналіз норм національного законодавства України щодо їх відповідності міжнародним стандартам, сторони дійшли згоди щодо необхідності більш тісної комунікації.

У ході зустрічі особлива увага була приділена тим законодавчим ініціативам, що знаходяться на розгляді у Комітеті. Зокрема, обговорювалось питання вдосконалення законодавства щодо колабораційної діяльності. В обговоренні також взяли участь заступниця Моніторингової Місії Ноель Калхун та працівники секретаріату Комітету.

Учасники обмінялись думками щодо перспективних напрямків співпраці на найближчий час.