Відбувся круглий стіл, присвячений Дню спротиву окупації Автономної Республіки Крим та міста Севастополя

27 лютого 2023, 17:40


Захід проходив 27 лютого 2023 року в Офісі Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини і об’єднав всіх його учасників у єдиному прагненні -  вшанувати мужність і героїзм громадян України, які проживають на тимчасово окупованій території Автономної Республіки Крим та місті Севастополі, у відстоюванні територіальної цілісності України.

У своєму вітальному слові лідер кримськотатарського народу - народний депутат України Мустафа Джемілєв наголосив на важливості для мешканців окупованого півострова встановлення в Україні Дня спротиву окупації Автономної Республіки Крим та міста Севастополя. Зазначивши, що у цей день ми також повинні проаналізувати, що вже зроблено і що ще необхідно зробити для деокупації Криму, 1-й Голова Меджлісу кримськотатарського народу підкреслив, що без звільнення Автономної Республіки Крим та міста Севастополь безпека України перебуватиме під постійною загрозою.

Перший заступник голови Комітету – народний депутат України Ахтем Чийгоз, привітавши учасників заходу від імені голови та членів Комітету, запевнив у готовності Комітету до вирішення актуальних питань захисту прав осіб, які постраждали внаслідок окупації півострова, а також висловив сподівання, що вже невдовзі розпочатий у 2014 році спротив, нарешті, завершиться повним визволенням окупованого Криму від російських загарбників. 

Під час проведення круглого столу піднімались питання, в першу чергу, пов’язані із захистом прав і свобод людини і громадянина в тимчасово окупованій Автономній Республіці Крим та місті Севастополі. Всі учасники заходу були єдині в одному – після нашої перемоги Крим має бути економічно розвиненим, екологічним, багатокультурним, безпечним регіоном, де ніколи більше не повторяться воєнні злочини та політичні переслідування.