Відбулось засідання Комітету

03 листопада 2022, 13:05

      3 листопада 2022 року у форматі відеоконференції відбулось засідання Комітету.

В ході засідання члени Комітету розглянули 2 законопроекти, з опрацювання яких Комітет визначено головним, та 1 законопроект, який Комітету доручено опрацювати та подати висновок до головного комітету.

За результатами розгляду Верховній Ради України рекомендовано:

проект Закону України про внесення змін до деяких законів України щодо зареєстрованого місця проживання неповнолітніх осіб на період тимчасової окупації Російською Федерацією території України, реєстр. № 8092 від 03.10.2022, поданий Кабінетом Міністрів України, включити до порядку денного восьмої сесії Верховної Ради України дев’ятого скликання та за наслідками розгляду в першому читанні прийняти за основу;

проект Закону України про внесення змін до Закону України "Про забезпечення прав і свобод внутрішньо переміщених осіб" щодо запровадження безкоштовного проїзду для внутрішньо переміщених осіб на період дії воєнного стану, реєстр. № 8020 від 12.09.2022, поданий народним депутатом України Приходько Н.І. та іншими народними депутатами України, включити до порядку денного восьмої сесії Верховної Ради України дев’ятого скликання та за наслідками розгляду в першому читанні прийняти за основу.

У висновку, наданому головному комітету, рекомендовано проект Закону України про внесення змін до статті 26 Закону України «Про військовий обов'язок і військову службу» щодо розширення підстав звільнення з військової служби деяких категорій громадян в період воєнного стану, реєстр. № 8009 від 08.09.2022, поданий народним депутатом України Яцик Ю.Г. та іншими народними депутатами України, за наслідками розгляду у першому читанні прийняти за основу.
Аудіозапис засідання:
Відеозапис засідання: