Цифрові копії документів Верховної Ради України періоду утвердження незалежності доступні у режимі онлайн

29 червня 2022, 12:04

За повідомленням Державної архівної служби України відтепер в режимі онлайн 24/7 доступні цифрові копії документів Верховної Ради України періоду утвердження незалежності, раніше переданих на державне зберігання до Центрального державного архіву вищих органів влади України.

Інформаційний ресурс створено за ініціативи та підтримки Голови Державної архівної служби України у рамках реалізації проєкту зі створення електронних ресурсів онлайн доступу до фондів державних архівів України на платформі ARCHIUM.

ЦДАВО України завершено роботи із завантаження до Е-ресурсу документів з фонду Верховної Ради України за 1990–1996 роки. Це 206 620 сканкопій аркушів документів з 1015 справ №№ 4481–5492 опису 16 фонду 1. Серед них закони, укази, постанови Верховної Ради України та їх проєкти й документи з підготовки та видання: протоколи та стенограми засідань. У перспективі ресурс буде поповнюватися новими документами, переданими на державне зберігання до архіву.

Доступ до документальної історії Верховної Ради України можна отримати за посиланням: https://e-resource.tsdavo.gov.ua/inventories/8/