Члени Комітету з прав людини: «Спільними зусиллями усього цивілізованого світу держава-окупант повинна понести покарання за свою агресію»

22 червня 2022, 09:30

  

Щорічно 22  червня Україна вшановує пам’ять мільйонів співвітчизників, життя яких обірвала Друга світова війна.

Наймасштабніша війна ХХ століття стала великою трагедією та надзвичайним випробуванням для українського народу, який зробив великий внесок в перемогу над нацизмом у Європі. Загалом за роки Другої світової війни Україна втратила понад 8 мільйонів своїх громадян.

Кожен раз в цей день ми згадуємо. Згадуємо про тих, хто так і не повернувся з війни. Про тих, хто кров’ю і потом відстоював нашу перемогу. Про тих, хто першим прийняв на себе цей страшний удар і про тих, чиї життя були покалічені і зруйновані війною.

Сьогодні цей день є особливо важким та болісним для нашої держави. Знову сини та доньки українського народу зі зброєю в руках боронять рідну землю від агресора, захищають територіальну цілісність і незалежність України, нашу свободу, наше майбутнє.  Нам знову доводиться гостро усвідомлювати ціну  миру та безпеки.  Ми бережемо пам'ять про тих, хто відстояв нашу свободу під час Другої світової війни та пам’ятаємо, що той, на чиєму боці справедливість, хто захищає свою землю, завжди перемагає. Ця пам’ять робить нас сильнішими. 

В День  скорботи  і  вшанування  пам’яті  жертв  війни  в  Україні ми закликаємо світових лідерів,  міжнародне співтовариство вжити всіх можливих заходів щоб припинити жорстоку війну, яка знову прийшла на нашу землю! Спільними зусиллями усього цивілізованого світу держава-окупант повинна понести покарання за свою агресію.

Мужність і героїзм, волелюбність, любов до своєї землі завжди були притаманні українцям. Тому ми перемогли тоді, тому переможемо і зараз!

Вічна пам'ять загиблим! Честь і слава живим героям!