Голова Комітету Дмитро Лубінець перебуває в робочій поїздці на Донеччині

21 лютого 2022, 15:45

21 лютого 2022 р. Голова Комітету Верховної Ради України з питань прав людини, деокупації та реінтеграції тимчасово окупованих територій у Донецькій, Луганській областях та Автономної Республіки Крим, міста Севастополя, національних меншин і міжнаціональних відносин Дмитро Лубінець перебуває в робочій поїздці на Донеччині.

Голова Комітету, відвідавши населені пункти Волноваського району, повідомив про значне збільшення обстрілів, внаслідок яких найбільше постраждали ті ділянки, де знаходяться електромережі та трансформатори. Ця ситуація спостерігається по всій лінії розмежування.

Дмитро Лубінець відзначив, що прицільний вогонь ведеться саме по інфраструктурі енергозабезпечення. Опори та розподільчі станції масово "накриваються" обстрілами, щоб люди залишились без елементарних умов для життя: світла, зв'язку, води. На думку Голови Комітету це робиться з метою налякати населення та створити панічні настрої.

«Українська влада докладає всіх зусиль задля оперативного відновлення порушених об'єктів. Зрозуміло, що і українська армія показала себе лише с кращої сторони. Обстріли зменшились в тому числі завдяки діям, направленим на збереження наших територій. Все в межах Мінських домовленостей! На даний час ситуація контрольована. Серед місцевого населення зберігається спокій, лишати свої домівки ніхто не збирається», - зазначив Дмитро Лубінець.

«Звичайно, буде страждати економіка. Це відгукнеться на всій території держави, найбільше - на Донбасі. Всі, хто хотів інвестувати, тепер візьмуть серйозну паузу. Люди хочуть конкретних прогнозів та гарантій. Невизначеність, яка склалась сьогодні - гірша за все. Я багато з ким з місцевих спілкувався, і всі задають одне питання: що буде далі? Хочу всіх заспокоїти. Ані збройні сили, ані влада тікати не збирається. Людям треба це не просто говорити, а показувати! Приїжджати, розмовляти, пояснювати, підтримувати!» - зауважив Голова Комітету.