Зустріч з представниками Асамблеї діаспор Світу

04 жовтня 2021, 18:15

 
4 жовтня ц.р. Голова Комітету Дмитро Лубінець спільно з народним депутатом України Єлизаветою Ясько провів зустріч з представниками Асамблеї діаспор Світу.

У ході зустрічі сторони обговорили актуальні питання, що становлять взаємний інтерес, зокрема  питання дотримання та захисту прав національних меншин і корінних народів в Україні, проблематику забезпечення прав і свобод осіб, постраждалих внаслідок збройного конфлікту та тимчасової окупації частини території України.

Голова Комітету привернув увагу міжнародної спільноти до агресії Російської Федерації проти України та звернувся з проханням реагувати на порушення Російською Федерацією міжнародних домовленостей.
Асамблея діаспор Світу - громадська некомерційна благодійна організація, зареєстрована в США в 2013 році. Місією Асамблеї є надання гуманітарної допомоги нужденним громадам, встановлення і підтримання дружніх толерантних відносин співробітництва між народами різних країн шляхом активного використання засобів народної дипломатії, а також реалізація потенціалу співробітництва та координації дій лідерів світових діаспор по недопущенню проявів людиноненависницької ідеології, расизму, ксенофобії, антисемітизму, а також заперечення Голокосту.