Відбулось засідання Комітету

22 вересня 2021, 17:38

     22 вересня 2021 року відбулось засідання Комітету.

   В ході засідання члени Комітету розглянули низку законопроектів. Так,

Верховній Раді України рекомендовано:

проект Закону про деокупацію (формула Свободи), реєстр. № 5093 від 18.02.2021 р., поданий народним депутатом України Савчук О.В., за наслідками розгляду в першому читанні відхилити.

У висновку наданому головному комітету рекомендовано:

проект Закону про захист персональних даних, реєстр. № 5628 від 07.06.2021 р., внесений народними депутатами України Чернєвим Є.В., Тарасенком Т.П., Стефанчуком Р.О., Касаєм К.І. та іншими народними депутатами України, за наслідками розгляду в першому читанні прийняти за основу.

Крім цього, народні депутати України розглянули звернення:

Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини щодо сприяння у збільшенні видатків для Секретаріату Уповноваженого;

Державної служби України з етнополітики та свободи совісті щодо підтримки виділення фінансування на реалізацію прав і можливостей релігійних та етнічних спільнот;

Громадської організації «Всеукраїнська Асоціація Переселенців» щодо сприяння у фінансуванні бюджетних програм з надання державної підтримки для забезпечення громадян доступним житлом та пільговим кредитуванням на придбання житла.

Крім цього на засідання обговорювалось питання щодо проблем реалізації положень Закону України №1583-IX «Про внесення зміни до розділу II «Прикінцеві положення" Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19)» щодо тимчасових підстав незастосування адміністративних стягнень та заходів впливу за порушення порядку в’їзду на тимчасово окуповану територію України або виїзду з неї» від 29 червня 2021 року.

В засіданні взяли участь: народні депутати України Лубінець Д.В., Ткаченко М.М., Горбенко Р.О., Яковлєва Н.І., Умєров Р.Е., Бойко Ю.А., Джемілєв М., Касай К.І., Копиленко О.Л., Кузнєцов О.О., Новинський В.В., Тарасенко Т.П., Чийгоз А.З., Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Денісова Л.Л., представники органів державної влади, громадськості та правозахисники.

Аудіозапис засідання:

Відеозапис засідання: