Григорій Немиря увійшов до складу Виконавчого Комітету "Парламентарів за Глобальні дії"

29 листопада 2017, 08:58

Голову Національної групи  «Парламентарі за глобальні дії» (PGA), Заступника Голови Партії "Батьківщина", Голову Комітету ВРУ з прав людини Григорія Немирю було обрано членом Виконавчого Комітету "Парламентарів за Глобальні дії" (Parliamentarians for Global Action Executive Committee). 

Відповідне рішення було ухвалене під час засідання Міжнародної Ради "Парламентарів за глобальні дії" (PGA International Council).

Нагадаємо, що 27-29 листопада  Григорій Немиря бере участь у 39-му щорічному форумі транснаціональної мережі членів парламентів "Парламентарі за глобальні дії" , який проходить у місті Мілан (Італія). 

Парламентарі за глобальні дії (Parliamentarians for Global Action) є найбільшою транснаціональною мережею членів парламентів (1300 членів) з усіх регіонів світу (з понад 142 країн), які займаються захистом прав людини та людської безпеки, відстоюванням принципу верховенства права, недискримінації та гендерної рівності. Одним з пріоритетів діяльності Парламентарів за глобальні дії є підтримка ефективного функціонування Міжнародного кримінального суду (МКС) і подолання безкарності, а також питання ратифікації Римського статуту МКС.

Римський статут МКС набув чинності 1 липня 2002 року, тим самим ввів у дію юрисдикцію МКС. До злочинів, які розглядає МКС, належать геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини та злочини агресії. Після ратифікації Римського статуту Україною, Міжнародний Кримінальний Суд володітиме юрисдикцією по притягненню до відповідальності осіб, які вчинили найжорстокіші порушення прав людини та гуманітарного права на території держави або по відношенню до громадянина цієї держави.

"Парламентарі за глобальні дії" працюють під політичним керівництвом Виконавчого Комітету та Міжнародної Ради. Виконавчий Комітет зустрічається двічі на рік, щоб ухвалити рішення щодо майбутньої програмної діяльності "Парламентарів за глобальні дії". 

Засідання міжнародної Ради відбуваються один раз на рік під час щорічного форуму для перегляду програмної діяльності та для обрання членів Комітету та Ради. Рада представляє усі регіони світу та кожну країну, парламентарі якої входять до PGA. Всі члени Комітету та Ради обираються на два роки та максимум на два терміни.

З більш детальною інформацією щодо діяльності організації можна ознайомитися на офіційному сайті http://www.pgaction.org/