Григорій Немиря зустрівся з Президентом Бундестагу

16 лютого 2015, 15:10

Сьогодні  Голова Комітету Верховної Ради України з прав людини, Заступник голови Партії "Батьківщина" Григорій Немиря провів зустріч з Президентом Бундестагу ФРН Норбертом  Ламмертом.

Сторони обговорили ситуацію в Україні, приділивши особливу увагу неоголошеній війні Росії на сході України та виконанню домовленостей щодо перемир'я, досягнутих минулого тижня у Мінську.

У цьому зв'язку Григорій Немиря поінформував Президента Бундестагу, що проросійські бойвики знову порушують домовленості та наголосив на необхідності беззаперечного виконання Мінської угоди усіма сторонами.

Йшлося також про необхідність спільних зусиль для звільнення народного депутата Надії Савченко та інших полонених на виконання мінських домовленостей.

«Надія голодує вже більше двох місяців, що становить загрозу не тільки її здоров‘ю. ай життю», - сказав Григорій Немиря.

Голова Комітету також повідомив про звернення до Міжнародного кримінального суду про визнання Україною юрисдикції міжнародного кримінального суду щодо скоєння злочинів проти людяності та військових злочинів вищими посадовими особами Російської Федерації, що призвели до особливо тяжких наслідків та масового вбивства українських громадян, яке Верховна Рада України ухвалила 4 лютого.

У зустрічі також взяли участь Посол ФРН в Україні Крістоф Вайль та Депутат Бундестагу ФРН, керівник депутатської групи з міжпарламентських зв’язків з Україною Карл-Георг Вельман.