Голова Комітету зустрівся з Головою Червого Хреста в Україні

10 лютого 2016, 13:33

Сьогодні Голова Комітету з прав людини Григорій Немиря провів зустріч з Головою Делегації Міжнародного Комітету Червого Хреста  в Україні Аланом Ешліманном.

Сторони обговорили ситуацію в Україні, особливо на Сході нашої держави, та питання двостороннього співробітництва у вирішенні гуманітарних проблем, пов'язаних із наслідками агресії Росії проти нашої держави.

       Григорій Немиря подякував Голові Делегації за роботу Червоного Хреста в Україні: гуманітарну допомогу нашим громадянам, сприяння звільненню військовополонених та пошуку зниклих безвісті на Сході нашої держави.

         У цьому зв'язку Алан Эшліманн вкотре запевнив у  готовності організації надавати допомогу тим, хто страждає від конфлікту.

       Крім того,  сторони обговорили підготовку до запланованих на 17 лютого парламентських слухань на тему: "Стан дотримання прав внутрішньо переміщених осіб та громадян України, які проживають на тимчасово окупованій території України та на території, не контрольованій українською владою в зоні проведення антитерористичної операції".