Голова Комітету зустрівся з міжнародними експертами з питань внутрішніх переселенців

20 квітня 2016, 14:27

Сьогодні Голова Комітету ВРУ з прав людини Григорій Немиря провів зустріч з делегацією міжнародних експертів з питань внутрішньо переміщених осіб.

Сторони обговорили ситуацію в Україні стосовно дотримання прав і свобод внутрішніх переселенців та законодавче забезпечення дотримання їхніх прав.

У цьому зв'язку Григорій Немиря поінформував експертів про рекомендації парламентських слухань на тему:  "Стан дотримання прав внутрішньо переміщених осіб та громадян України, які проживають на тимчасово окупованій території України та на тимчасово неконтрольованій території в зоні проведення антитерористичної операції", ухвалені ВРУ 31 березня цього року .

"Найбільш важливим є розробка стратегії  та державної політики щодо внутрішніх переселенців, яка досі відсутня в Україні. Наш обов'язок захистити права і свободи цієї категорії громадян. Вимушені переселенці мають стати рушійною силою реформування нашої держави, а не проблемою, як їх називали в уряді Яценюка",- сказав він.

Експерти подякували Комітету за таку ініціативу та наголосили на важливості невідкладної реалізації рекомендацій.

До складу делегації входять: Голова делегації Зденек Бєлоножик (ZdenekBelonoznik), Ерін Муні (Erin Mooney), Зіба Гулієва (Ziba Guliyeva) та Норберт Рафалік (Norbert Rafalik)

 

FullSizeRender