Голова Комітету зустрівся з делегацією "Парламентарів за Глобальні дії"

12 липня 2016, 11:04

Сьогодні  Голова Комітету ВРУ з прав людини Григорій Немиря провів зустріч з делегацією організації "Парламентарі за глобальні дії" (Parliamentarians for Global Action) на чолі з Генеральним Секретарем Девідом Доном-Каттеном.

Сторони обговорили ситуацію в Україні, просування нашої держави шляхом реформ, зокрема утвердження принципу верховенства права, захисту прав і свобод людини, включаючи внутрішньо переміщених осіб, та питання міжпарламентського співробітництва.

"Згідно з останнім глобальним звітом щодо вимушених переселенців Україна посідає четверте місце у світі за кількістю внутрішньо переміщених осіб після Сирії, Іраку та Йемену. Це безпрецедентна кількість людей",- сказав Григорій Немиря.

"Наразі в Україні вже майже два мільйони таких людей, але наразі українська влада недооцінює це нове явище для України та систематично порушує права і свободи вимушених переселенців".

Він звернув увагу співрозмовників на відсутність державної стратегії щодо захисту прав і свобод вимушених переселенців та громадян України, які залишилися в Криму та на тимчасово окупованій території Донбасу.

"Замість захисту власних громадян уряд вигадує нові механізми їхнього покарання та дискримінації, що вже визнано міжнародними організаціями",- сказав Голова Комітету.

Крім того, йшлося про виконання Мінських домовленостей та врегулювання конфлікту на Сході нашої держави.

Члени делегації запевнили у підтримці суверенітету та територіальної цілісності нашої держави і наголосили, що санкції проти Росії мають зберігатися до встановлення миру на Донбасі та повернення Криму нашій державі.

У зустрічі також взяли участь Члени Парламенту Великої Британії Марк Прічард та Грехем Джонс і експерт ГО "Центр громадянських свобод" Марина Лисенко.

Парламентарі за глобальні дії (Parliamentarians for Global Actionє найбільшою транснаціональною мережею членів парламентів (1300 членів) з усіх регіонів світу (з понад 140 країн) , які займаються захистом прав людини та людської безпеки, відстоюванням принципу верховенства права, недискримінації та гендерної рівності. 



FullSizeRender

 

 

FullSizeRender2